Milde curry met vegan kip

Milde curry met vegan kip

Een milde, makkelijke vegan curry die barstensvol smaak zit maar toch niet pittig is. Rijkgevuld met groenten en en stukjes vegan kip!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Een romige, milde vegan curry op basis van kokosmelk en limoen. Rijkgevuld met groente en stukjes vegan kip. Overheerlijk en razend makkelijk.

Milde curry met vegan kip

Milde kokoscurry

Voor we kinderen kregen, aten mijn man en ik met grote regelmaat Thaise curry met garnalen. Heerlijk, maar wel net een beetje pittig voor jonge kinderen. Onlangs maakte ik de Colombo curry van Francesca Kookt. Die was ook vrij pittig, en daarom maakte ik daarnaast een versie die geschikt was voor onze kinderen.

Vegan kip curry

Die milde versie was echter zó lekker, dat we hem sindsdien al een paar keer hebben gemaakt. Altijd met vegan kip, en daarbij kies ik meestal voor die van AH, want die zijn wat mij betreft het beste.

Milde curry met vegan kip

Voor dit soort gerechten, waarin kip gestoofd wordt en niet eerst wordt gemarineerd, vind ik het onzin om echte kip te gebruiken. Ik geef je dus alleen het recept voor vegan kipstukjes.

Milde vegan curry met limoen

De curry mag dan mild zijn, hij zit wel barstensvol smaak. Die komt vooral van de verschillende vormen van limoen die erin gaan: limoenrasp, limoensap én limoenblad. En ja, voor die laatste moet je naar de toko, maar dan koop je 1x een grote zak uit de diepvries en kan je weer járen vooruit. En ja, het kán ook zonder limoenblad, maar het is wel nog lekkerder mét.

Milde curry met vegan kip

Uiteraard is gekookte (zilvervlies)rijst hier lekker bij, maar ook de kokosroti’s van Francesca zijn hier verrukkelijk bij. Mijn komkommersalsa met kokos is trouwens ook top hierbij, net als raita.

Zo maak je milde curry met vegan kip voor 2 personen:

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 1 rode ui
  • 400 ml volvette (fair trade) kokosmelk)
  • 1 limoen
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 aubergine
  • 250 gr snoeptomaatjes
  • 300 gr (AH) vegan kipstukjes

Zo maak je het

Snipper de rode ui. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui 5 minuten. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes. Bak deze 5 minuten mee.

Makkelijke curry met kokos en kip

Rasp ondertussen de schil van de limoen en pers de helft uit. Voeg dan de kokosmelk, tomaatjes, vegan kipstukjes, limoenrasp, -blad, -sap en 1/2 tl fijn zout toe.

Laat de curry vervolgens 25 minuten rustig pruttelen, tot de saus mooi dik is geworden en de aubergine boterzacht is.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt