Een romige, milde vegan curry op basis van kokosmelk en limoen. Rijkgevuld met groente en stukjes vegan kip. Overheerlijk en razend makkelijk.
Milde kokoscurry
Voor we kinderen kregen, aten mijn man en ik met grote regelmaat Thaise curry met garnalen. Heerlijk, maar wel net een beetje pittig voor jonge kinderen. Onlangs maakte ik de Colombo curry van Francesca Kookt. Die was ook vrij pittig, en daarom maakte ik daarnaast een versie die geschikt was voor onze kinderen.
Vegan kip curry
Die milde versie was echter zó lekker, dat we hem sindsdien al een paar keer hebben gemaakt. Altijd met vegan kip, en daarbij kies ik meestal voor die van AH, want die zijn wat mij betreft het beste.
Voor dit soort gerechten, waarin kip gestoofd wordt en niet eerst wordt gemarineerd, vind ik het onzin om echte kip te gebruiken. Ik geef je dus alleen het recept voor vegan kipstukjes.
Milde vegan curry met limoen
De curry mag dan mild zijn, hij zit wel barstensvol smaak. Die komt vooral van de verschillende vormen van limoen die erin gaan: limoenrasp, limoensap én limoenblad. En ja, voor die laatste moet je naar de toko, maar dan koop je 1x een grote zak uit de diepvries en kan je weer járen vooruit. En ja, het kán ook zonder limoenblad, maar het is wel nog lekkerder mét.
Uiteraard is gekookte (zilvervlies)rijst hier lekker bij, maar ook de kokosroti’s van Francesca zijn hier verrukkelijk bij. Mijn komkommersalsa met kokos is trouwens ook top hierbij, net als raita.
Zo maak je milde curry met vegan kip voor 2 personen:
- Kooktijd: 40 minuten
- 1 rode ui
- 400 ml volvette (fair trade) kokosmelk)
- 1 limoen
- 2 limoenblaadjes
- 1 aubergine
- 250 gr snoeptomaatjes
- 300 gr (AH) vegan kipstukjes
Zo maak je het
Snipper de rode ui. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui 5 minuten. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes. Bak deze 5 minuten mee.
Makkelijke curry met kokos en kip
Rasp ondertussen de schil van de limoen en pers de helft uit. Voeg dan de kokosmelk, tomaatjes, vegan kipstukjes, limoenrasp, -blad, -sap en 1/2 tl fijn zout toe.
Laat de curry vervolgens 25 minuten rustig pruttelen, tot de saus mooi dik is geworden en de aubergine boterzacht is.
Laat hier weten wat je er van vindt