Vegan Indiase curry met tomaat en kokos

Onlangs stond er in de voorraadkast een grote zak geraspte kokos. Die moest plaats maken voor eten met wat meer voedingswaarde, dus besloot ik een recept met kokos te verzinnen. Aangezien ik de combinatie van tomaat en kokos erg smakelijk vind, besloot ik een Indiase curry met tomaat en kokos te maken.

Indiase curry met tomaat en kokos

Vegan curry met kokos en tomaat

Die was niet alleen erg smakelijk, maar ook nog eens vegan. Fris, romig en boordevol groente heeft deze curry alles wat een curry lekker maakt. Wil je ook een beetje zoet, voeg dan ook rozijnen toe.

Doordat je de tomaten en de kokos roostert, worden ze allebei extra zoet. De frisheid komt van limoen en koriander, en kikkererwten en kokosmelk zorgen voor romigheid.

Indiase curry serveren

Wij aten er gele rijst met wat rozijnen bij, maar ook naan of natuurlijk witte rijst is hier erg smakelijk bij! Ook als onderdeel van een complete tafel vol Indiase gerechten is deze curry met tomaat en kokos erg geschikt.

Indiase curry met tomaat en kokos

Zo maak je Indiase curry met tomaat en kokos:

  • Kooktijd: 50 minuten
  • 700 gr tomaten
  • 1 limoen
  • 2 el neutrale olie
  • 1 ui
  • 1 tl mosterdzaad
  • 2 el garam masala
  • 1 tl gemalen gember
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 blik kikkererwten (400 gr) afgespoeld en uitgelekt
  • 60 gr gemalen kokos
  • optioneel: 50 gr rozijnen
  • koriander om te garneren

Zo maak je het

Curry met geroosterde tomaten

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht of 220 onder en bovenwarmte. Was de tomaten en snijd elke tomaat in 8 partjes. Leg de partjes tomaat op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd wat ruimte over op de bakplaat.

Besprenkel de tomaten met het sap van een halve limoen en 1 el van de olie, plus wat zout. Rooster de tomaten gedurende 35 minuten in de oven.

Vegan Indiase curry maken

Snipper ondertussen de ui. Verwarm een hapjespan of wok op middelhoog vuur en fruit hierin de ui met het mosterdzaad in de resterende olie. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg wanneer de ui glazig ziet de garam masala, de gember en de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Doe dan de kokosmelk en de kikkererwten in de pan. Als je rozijnen gebruikt, voeg dan ook die nu toe. Laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.

Curry met tomaten en kikkererwten

Verdeel wanneer de tomaten hun 35 minuten geroosterde hebben de gemalen kokos over het vrije stuk van de bakplaat. Rooster zo de kokos nog 5 minuten mee. Schep halverwege even om, want gemalen kokos verbrandt razendsnel.

Houd 1 el geroosterde kokos achter om te garneren en doe de rest van de kokos met de tomaten in de pan. Schep alles goed om, zodat de tomaten uit elkaar vallen. Serveer de curry bestrooid met de geroosterde kokos en eventueel wat korianderblad.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 6 juli 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply