Knapperig rijstpapier met kokos kachumbar

Knapperig rijstpapier met kokos salsa

Een heerlijke vegan lunch of snack: knapperig rijstpapier met frisse kokos salsa. Losjes gebaseerd op Indiase kachumbar en Mexicaanse salsa.
Kerst 2024Kerst 2024

Ja er staat rijstpapier met kokos salsa, maar eigenlijk is het kokos kachumbar. Kokos watte? Kachumbar is een Indiase salade die bestaat uit tomaat, komkommer, (rode) ui, koriander en andere kruiden.

De grap is dat de ingrediënten voor een heel groot deel overeenkomen met die van de Mexicaanse salsa pico de gallo. Aangezien ik die zo mogelijk nog lekkerder vind dan kachumbar, besloot ik een fusion versie te maken.

Knapperig rijstpapier met kokos salsa

Geïnspireerd door een recept voor kachumbar met kokos verving ik de komkommer door vers kokosvruchtvlees.

Voor dit gerecht heb je gedroogd rijstpapier nodig. Ik koop dat gewoon bij de supermarkt. Net als schoongemaakte kokosnoot trouwens, want ik ben te lui om zelf zo’n weerbarstig ding te lijf te gaan.

Zo maak je knapperig rijstpapier met kokos salsa voor 2 personen:

  • Kooktijd: 20 minuten

    Voor de kokos salsa

  • 1/2 rode ui
  • 25 gr koriander
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 100 gr kokosvruchtvlees
  • 1 limoen
  • Voor het krokante rijstpapier

  • neutrale olie om te frituren
  • 4 vellen rijstpapier

Zo maak je het

Frisse kokos salsa

Maak eerst de kokos salsa. Snipper daarvoor de rode ui zo fijn mogelijk, hak de koriander fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes. Verwijder als je wilt de pitjes uit de rode peper en snijd deze in piepkleine blokjes. Snijd de kokosnoot in kleine dobbelsteentjes.

Meng alle gesneden ingrediënten door elkaar en pers er 1/4 limoen boven uit. Proef en maak op smaak met zout en desgewenst meer limoensap. De kokossalsa hoort pittig, zuur, hartig en fris tegelijk te smaken!

Knapperig gefrituurd rijstpapier

Verhit dan in een wok de olie tot 180 graden. Je kunt de temperatuur testen door met een tang of schuimspaan een klein stukje rijstvel of brood in de olie te dopen. Als deze meteen begint te bruisen, is hij heet genoeg.

Frituur de rijstvellen één voor één. Ze zwellen vrijwel direct op. Zodra een rijstvel helemaal is opgezwollen, vis je het er met een tang of schuimspaan uit en leg je het op een met keukenpapier bekleed bord.

Serveer het gefrituurde rijstpapier en de salsa direct. Schep pas aan tafel de salsa op de vellen.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

KokenKoken

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt