Ja er staat rijstpapier met kokos salsa, maar eigenlijk is het kokos kachumbar. Kokos watte? Kachumbar is een Indiase salade die bestaat uit tomaat, komkommer, (rode) ui, koriander en andere kruiden.
De grap is dat de ingrediënten voor een heel groot deel overeenkomen met die van de Mexicaanse salsa pico de gallo. Aangezien ik die zo mogelijk nog lekkerder vind dan kachumbar, besloot ik een fusion versie te maken.
Geïnspireerd door een recept voor kachumbar met kokos verving ik de komkommer door vers kokosvruchtvlees.
Voor dit gerecht heb je gedroogd rijstpapier nodig. Ik koop dat gewoon bij de supermarkt. Net als schoongemaakte kokosnoot trouwens, want ik ben te lui om zelf zo’n weerbarstig ding te lijf te gaan.
Zo maak je knapperig rijstpapier met kokos salsa voor 2 personen:
- Kooktijd: 20 minuten
- 1/2 rode ui
- 25 gr koriander
- 2 tomaten
- 1 rode peper
- 100 gr kokosvruchtvlees
- 1 limoen
- neutrale olie om te frituren
- 4 vellen rijstpapier
Voor de kokos salsa
Voor het krokante rijstpapier
Zo maak je het
Frisse kokos salsa
Maak eerst de kokos salsa. Snipper daarvoor de rode ui zo fijn mogelijk, hak de koriander fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes. Verwijder als je wilt de pitjes uit de rode peper en snijd deze in piepkleine blokjes. Snijd de kokosnoot in kleine dobbelsteentjes.
Meng alle gesneden ingrediënten door elkaar en pers er 1/4 limoen boven uit. Proef en maak op smaak met zout en desgewenst meer limoensap. De kokossalsa hoort pittig, zuur, hartig en fris tegelijk te smaken!
Knapperig gefrituurd rijstpapier
Verhit dan in een wok de olie tot 180 graden. Je kunt de temperatuur testen door met een tang of schuimspaan een klein stukje rijstvel of brood in de olie te dopen. Als deze meteen begint te bruisen, is hij heet genoeg.
Frituur de rijstvellen één voor één. Ze zwellen vrijwel direct op. Zodra een rijstvel helemaal is opgezwollen, vis je het er met een tang of schuimspaan uit en leg je het op een met keukenpapier bekleed bord.
Serveer het gefrituurde rijstpapier en de salsa direct. Schep pas aan tafel de salsa op de vellen.
Laat hier weten wat je er van vindt