Lichte pindasaus met bleekselderij

Lichte pindasaus met bleekselderij

Een lichte versie van pindasaus, met een verrassend ingrediënt! Bleekselderij zorgt dat de saus heerlijk hartig en vol van smaak is.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Ik ben werkelijk dol op pindasaus, maar ik vind het vaak wel een beetje zwaar voor zomerse gerechten. In de zomer maak ik daarom vaak een lichte pindasaus met sesam.

Toen ik onlangs Chinese wontons naar recept van Meera Sodha maakte met pinda-bleekselderijvulling, viel ik als een blok voor die combi. Bleekselderij is van zichzelf heel hartig, en dat combineert heerlijk met de pinda’s.

Lichte pindasaus met bleekselderij

Snelle lichte pindasaus

Ik turnde daarom het recept van de vulling om tot een lichte pindasaus. Heerlijk met noedels, rauwe groenten en knapperige tofu of tempeh! Ik gebruik doorgaans sobanoedels, die hoeven maar 4 minuten te koken. De saus is in 10 minuten klaar, dus op deze manier kan ik heel snel aan tafel.

Het is ook heerlijk om deze saus bij (kip)saté te serveren als een lichte satésaus! Of bij gado-gado natuurlijk. Nou ja, alles waarbij je normaalgesproken pindasaus serveert, is ook heerlijk met deze lichte versie.

Vegan pindasaus

Deze saus is trouwens vegan. Nou kun je natuurlijk zo ongeveer alles toevoegen aan je noedels, maar knapperige tofu of een gebakken ei heeft doorgaans mijn voorkeur.

Lichte pindasaus met bleekselderij

Zo maak je lichte pindasaus met bleekselderij voor 2 personen:

 • Kooktijd: 10 minuten

  Voor de lichte pindasaus

 • 60 gr ongezouten geroosterde pinda’s
 • 300 gr bleekselderij
 • 2 tenen knoflook
 • 1 el sojasaus
 • 1 el ketjap manis
 • 1 el sesamolie
 • Om te serveren:

 • Je favoriete noedels
 • Groenten naar smaak
 • Knapperige tofu of tempeh

Zo maak je het

Doe de pinda’s in de keukenmachine en maal tot grove korrels. Was daarna de bleekselderij grondig en snijd deze in grote stukken. Doe dan de bleekselderij bij de pinda’s in de keukenmachine.

Pers de knoflooktenen uit boven de keukenmachine. Voeg ten slotte de sojasaus, de ketjap toe en de sesamolie toe in de keukenmachine.

Maal dan alles tot een vrijwel gladde puree. Is de puree nog erg dik, voeg dan een scheutje water toe, tot de saus de door jou gewenste consistentie heeft.

Je kunt de saus nu op laag vuur in een wok of hapjespan opwarmen, maar ik vind dat niet nodig. Juist het contrast tussen loeihete noedels en koude saus vind ik heerlijk.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 3

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt