Spicy, romige noedels met frisse groente, hartige paddenstoelen en knapperige pinda’s. Klinkt goed hè? Deze vegan Thaise noedels met mango-pindadressing zijn niet alleen verschrikkelijk lekker, ze zijn ook nog eens heel snel klaar!

Noedels met mango-pindadressing
Dol als ik ben op noedels, probeer ik altijd graag nieuwe recepten uit. Ik had zin in noedels met mangodressing, en dus besloot ik gewoon maar te gaan experimenteren met de blender. Dat experiment pakte heel goed uit.
De smaak van de noedels doet Thais aan, doordat ik limoen, koriander en Thaise currypasta gebruik voor de mango-pindadressing. Door currypasta te gebruiken, voeg je bovendien in één klap een enorme hoeveelheid smaak toe.
Snelle bowl met noedels
Voor deze snelle vegan bowl heb ik noedels van zilvervliesrijst gebruikt. Lekker, maar stiekem vind ik sobanoedels de allerlekkerste. Aan jou dus de keuze: probeer en experimenteer naar hartelust.

Zo maak je vegan noedels met mango-pindadressing:
- Kooktijd: 20 minuten
- 1 mango of 200 gr ontdooide mango uit de diepvries
- 1 el sojasaus
- 3 el sesamolie
- 40 gr pindakaas,
- 1 el Thaise rode currypasta
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/4 limoen
- 250 gr champignons
- 2 snackkomkommers
- 1 puntpaprika
- 20 gr koriander
- 125 gr noedels van zilvervliesrijst of sobanoedels
- 25 gr gezouten pinda’s
Zo maak je het
Makkelijke mango-pindadressing
Begin met de mango-pindadressing. Doe hiervoor 100 gr mango in de blender, keukenmachine of staafmixermaatbeker met de sojasaus, 2 el sesamolie, de pindakaas, de currypasta, het gemberpoeder en het sap van de kwart limoen. Pureer tot een gladde saus.
Snijd dan de champignons in plakjes. Verhit een wok of koekenpan op hoog vuur en doe hier de resterende 1 el sesamolie in. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend lekker bruin en smaakvol.
Snelle vegan noedel bowls met mango
Snijd vervolgens de komkommers in plakjes, de paprika in reepjes en de resterende mango in lucifers. Hak bovendien de koriander grof.
Bereid ten slotte de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hussel de gare noedels met de champignons en de mango-pindadressing. Verdeel de noedels over 2 kommen en top met de komkommer, paprika, mango, koriander en pinda’s.
Laat hier weten wat je er van vindt