Salade van broccoli met bulgur en blauwe bessen

Het fijnste aan de zomer vind ik het weer, maar dat wordt op de voet gevolgd door zomerfruit! Je maakt mij niet blijer dan met een bordje vol zomerfruit, van aardbeien tot perziken en van abrikozen tot frambozen.

Salade met broccoli en bulgur

Bijna net zo fijn vind ik het om in de zomer heel veel salades te eten. Al die perfecte tomaten, sla en andere groenten, zó lekker!

Rauwe broccoli eten

Een groente waar ik graag salades mee maak omdat hij rauw zo verrassend lekker is, is broccoli. Rauwe broccoli? Ja echt! In een pita of met bonen is dat echt een heerlijke saladegroente.

Salade met broccoli en harissa

In dit gerecht worden de broccoli en de bulgur gemengd met een dressing op basis van rozenharissa (ik gebruik die van Souq). Daarmee wordt de broccoli wat zachter van de textuur, en krijgt het geheel lekker veel pit.

Salade met broccoli en bulgur

Samen met de knapperige amandelen, de frisse munt en de zoete blauwe bessen krijg je dan een heerlijke combinatie. Ook nog eens helemaal vegan, tenzij je de maple syrup vervangt door honing natuurlijk.

Salade met broccoli en bulgur

Zo maak je broccoli met bulgur en blauwe bes voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 100 gr bulgur
  • 1 kleine broccoli
  • 1 el citroensap
  • 2 el extra vierge olijfolie, plus extra om te garneren
  • 1/2 el maple syrup of honing
  • 1 tl rozenharissa
  • 50 gr amandelen
  • 2 takjes munt
  • 100 gr blauwe bessen

Zo maak je het

Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en die roosjes weer in plakjes of kleine stukjes. Verdeel de broccoli over twee kommen of borden.

Dressing met harissa

Meng dan in een klein kommetje het citroensap met de olijfolie, de maple syrup en de rozenharissa. Hak de amandelen grof. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze fijn. Was de blauwe bessen en dep ze droog.

Salade met bulgur en broccoli

Spoel de gekookte bulgur af met koud water en laat goed uitlekken. Verdeel de bulgur vervolgens over de borden of kommen. Verdeel dan de dressing over de porties.

Verdeel dan de amandelen, munt en blauwe bessen over de porties. Besprenkel met wat extra olijfolie en serveer direct.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 1 juni 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply