Geroosterde spruitjes met kastanjes

Geroosterde spruitjes met kastanjes

Geroosterde spruitjes zijn veel lekkerder dan gekookte spruitjes. Met wat kastanjes en ander lekkers erbij maak je ze snel en eenvoudig klaar

Ik was van plan om mijn recept voor spruitjes met kastanjes en knoflook een upgrade te geven. Maar toen ik dat recept las, zag ik al snel dat ik de oude bereidingswijze ook gewoon niet meer zou gebruiken anno 2021. Hoog tijd dus voor een nieuwe en verbeterde versie van mijn eigen recept! Dat werden deze geroosterde spruitjes met kastanjes.

Geroosterde spruitjes met kastanjes
;

Makkelijke geroosterde spruitjes

Want spruitjes uit de wok zijn heerlijk, maar in de oven geroosterde spruitjes vind ik nóg lekkerder, en een stuk makkelijker te maken. Dit gerecht is dan ook ideaal voor doordeweeks: een kwartiertje voorbereiden en daarna heb je er geen omkijken meer naar!

En het mooie is dat deze geroosterde spruitjes zó lekker zijn, dat ze ook bij een feestelijk diner niet misstaan op tafel. Heerlijk met bijvoorbeeld een stukje vis of met deze lamsstoof.

Vegan traybake met spruitjes

Dan is je maaltijd natuurlijk niet meer vegan, wat deze traybake wel is. Liever wel vegan? Maak er dan paddenstoelenburgers bij!

Zo maak je geroosterde spruitjes met kastanjes voor 2 personen:

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • 500 gr spruitjes
  • 200 gr gare kastanjes (uit een pakje)
  • 2 (rode) uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl grof zeezout

Zo maak je het

Maak de spruitjes schoon en snijd grote exemplaren doormidden. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Leg de spruitjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Spruitjes roosteren

Schil de uien en snijd ze in grove stukken. Kneus de tenen knoflook met de zijkant van een groot mes. Leg de ui en knoflook samen met de kastanjes bij de spruitjes op de bakplaat.

Sprenkel de olie over de groenten en bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak en schep alles goed om.

Rooster de spruitjes ongeveer 25 minuten, tot de spruitjes en kastanjes mooie bruine plekjes hebben. Schep tussendoor 1 of 2 keer om.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal: 3

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt