Vegan burger van oesterzwammen

Met een berg paddenstoelen in de koelkast wist ik even niet wat ik daar nu eens mee zou maken. Ik had wel zin in een hamburger, maar hamburgers met gebakken paddenstoelen leken me nogal rommelig. Maar waarom geen burger maken van die oesterzwammen? Dat werden deze vegan burgers.

Vegan burger met oesterzwammen

De combinatie van oesterzwammen en limabonen zorgt voor vegaburgers met een stevige smaak en lekkere bite. Dit in combinatie met pittige harissa-mayonaise, romige avocado en zoete paprika is natuurlijk een feestje op een broodje!

Vegan burger met vegan mayo

Om te zorgen dat deze burger vegan blijft, gebruik ik de vegan mayo van Jean Baton. Die smaakt precies zoals gewone mayo, maar is gemaakt zonder dierlijke ingrediënten. Zo al heerlijk, maar op deze burger extra lekker gemengd met harissa.

Zo maak je vegan burger van oesterzwammen voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 250 gr oesterzwammen
  • 2 el neutrale olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik limabonen, afgespoeld e uitgelekt (brutogewicht 400 gr)
  • 1 tl za’atar
  • 1/4 tl pimentón
  • 3 el volkorenmeel of bloem
  • 2 knapperige hamburgerbroodjes
  • (rozen)harissa naar smaak
  • 2 el (vegan) mayonaise
  • 1 avocado
  • 1 geroosterde paprika (mag uit pot)

Zo maak je het

Snijd de oesterzwammen in kleine blokjes. Verhit daarna 1 el neutrale olijfolie in een grote koekenpan en bak de oesterzwammen met een snuf zout door en door tot alle blokjes lekker gebruind zijn.

Oesterzwammenburger

Pel ondertussen de knoflook en doe deze met de bonen in de keukenmachine. Puls tot de bonen grof gehakt zijn. Doe dan de gebakken oesterzwammen, de za’atar, de pimentón en het meel erbij en puls tot een grof, stevig mengsel. Proef en maak op smaak met zout en peper naar smaak.

Vorm vervolgens twee grote, stevige burgers van het paddenstoelenmengsel. Verhit de tweede el olijfolie in de koekenpan en bak hierin de burgers in 3-5 minuten per kant goudbruin.

Vegan harissamayo

Meng ondertussen de mayonaise met harissa naar smaak. De harissamayo mag flink pittig zijn! Snijd bovendien de avocado in plakjes en de paprika in repen.

Snijd vervolgens de broodjes open en besmeer de onderkant met de harissamayo. Leg op elke onderkant een vegan burger. Verdeel de avocado en paprika erover en dek ten slotte af met de bovenkant van de broodjes.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.