Gehaktballetjes in stroopsaus

Gehaktballetjes in stroopsaus

Gehaktballetjes in stroopsaus: smeuïge gehaktballetjes in een troostrijke saus van appelstroop. Favoriet bij jong en oud!

UPDATE: Mijn gehaktballetjes in stroopsaus staan al sinds het allereerste begin op mijn site. In 2022 was het echter heel erg hoog tijd voor nieuwe foto’s, dus bij deze. Nog altijd zijn het verder dezelfde zoetige, hartige zachte gehaktballetjes!

Gehaktballetjes in stroopsaus

Niet voor niets zijn ze al jaren populair op de site: deze gehaktballetjes in een saus van appelstroop zijn gewoon verschrikkelijk lekker. Met friet, met spaetzle, met puree, met zuurkool, met stamppot: allemaal verrukkelijk.

Gehaktballetjes met stroopsaus

Dit is een weliswaar niet supersnel, maar wel erg fijn recept voor gehaktballetjes. Bovendien is het daadwerkelijke maken niet zoveel werk, je moet alleen even wachten tot de balletjes gaar zijn, maar dan kan je ondertussen dus mooi iets anders doen.

Dit recept vind ik trouwens te veel voor in 1x met zijn tweeën. De helft eten we dan meteen op, de andere portie balletjes gaat de vriezer in.

Gehaktballetjes in stroopsaus

Ik bak deze gehaktballetjes het liefst in roomboter, dat proef je echt in de saus. Wil je echter liever geen melkproducten gebruiken, dan is goede olijfolie natuurlijk ook heerlijk.

Zo maak je 12 grotere of 18 kleine gehaktballetjes met stroopsaus (voldoende voor 4 personen):

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 400 gr biologisch of anderszins diervriendelijk rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 15 gr paneermeel
  • 1 tl vissaus
  • 1/4 tl fijn zout
  • 1/8 t gemalen witte peper
  • 15 gr roomboter (of 1 el olijfolie)
  • 100 gr appelstroop
  • 150 ml water

Zo maak je het

Meng het gehakt met de ui, het ei, de paneermeel, de vissaus, het zout en de peper. Draai er kleine (formaat soepbal) balletjes van, of juist iets minder kleine (formaat squashbal), net waar je zin in hebt.

Makkelijke gehaktballetjes met appelstroop

Verhit de boter of olijfolie in een braadpan of koekenpan met een dikke bodem. Bak de balletjes op middelhoog rondom bruin. Voeg vervolgens de appelstroop en het water toe en laat ten minste 25 minuten pruttelen.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt