Gehaktballetjes in stroopsaus

Dit recept voor gehaktballetjes in stroopsaus stond al een tijdje op mijn blog, en vond ik altijd een echt herfstig recept. Met het herfstweer van deze week leek het me echter een goed idee om dit gerecht maar weer eens te maken, en om dan meteen ook mooie nieuwe foto’s te maken natuurlijk. Dus doe met het nog komende herfstweer je voordeel met deze smeuïge balletjes in troostrijke saus.

Gehaktballetjes in stroopsaus

Gehaktballetjes met stroopsaus

Dit is een weliswaar niet supersnel, maar wel erg fijn recept voor gehaktballetjes. Bovendien is het daadwerkelijke maken niet zoveel werk, je moet alleen even wachten tot de balletjes gaar zijn, maar dan kan je ondertussen dus mooi iets anders doen. Ik maak doordeweeks meestal kleintjes, omdat die sneller gaar zijn. Ik maak altijd een dubbele portie, anders zit ik weer met een half ei. De andere portie balletjes gaat de vriezer in.

In de saus gaat appelstroop en rosé, omdat dit wat mij betreft de beste manier is om rosé die niet (meer) lekker is te verwerken. Weggooien is toch ook zonde. Geen rosé over? Geen punt, dan kun je er gewoon water bij gooien. De smaak is dan iets anders, maar zeker niet minder lekker.

De oplettende kijker zal zien dat ik hier geen 12 balletjes in de pan heb liggen. Dat klopt. Ik had geen 400 gram gehakt.

Zo maak je 12 grotere of 24 kleine gehaktballetjes met stroopsaus (voldoende voor 4 personen):

  • Wachttijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 400 gr biologisch of anderszins diervriendelijk rundergehakt
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 ei
  • 15 gr paneermeel
  • 100 gr appelstroop
  • 150 ml rosé of water
  • 1tl vissaus (voor extra umami balletjes)

Zo maak je het

Gehaktballetjes in stroopsaus

Meng het gehakt met de ui, het ei, de paneermeel en de vissaus. Draai er kleine (formaat soepbal) balletjes van, of juist iets minder kleine (formaat squashbal), net waar je zin in hebt.

Gehaktballetjes in stroopsaus

Verhit in een braadpan of koekenpan een scheut olie en bak de balletjes rondom bruin. Voeg vervolgens de appelstroop en de rosé toe en laat ten minste 20, maar liever 30 minuten pruttelen.

Gehaktballetjes in stroopsaus

Lekker met friet of gebakken aardappeltjes en sla of gewokte bladgroente. Wij aten ze dit keer met een salade met Ebly.

Gehaktballetjes in stroopsaus

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 19 mei 2015

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply