Winterse stamppot met witlof, prei en rucola

Ik zag hem tegen het einde van 2019 veel voorbij komen, de vraag wat je favoriete lyric van het afgelopen decennium was, met het geniale antwoord “De W van wakker stamppot eten”. Want je kunt er in deze tijd van het jaar niet omheen: stamppot. Deze winterse stamppot met witlof, prei en rucola maakte ik op verzoek van H (net 3): “ik wil graag stamppot met die en die blaadjes en prei mama”. Is goed lieverd!

Winterse stamppot met witlof, prei en rucola

Winterse stamppot

Als je witlof in een stamppot verwerkt, wordt de smaak wat zachter. Gecombineerd met het zoete van gesmoorde prei en het pittige van rucola heb je dan een heerlijke stamppot! Wij aten er worstjes bij, en die kunnen natuurlijk ook vegetarisch zijn. Ook geraspte kaas, bijvoorbeeld oude kaas of geitenkaas, is hier erg lekker doorheen.

Stamppot met witlof

Ik maakte het mezelf extra makkelijk door de aardappels te boenen in plaats van te schillen. Meer smaak, minder werk. Dat werkt natuurlijk wel het beste met aardappels die niet al te zeer onder de modder zitten, dus kijk even wat voor jou werkt.

Ingrediënten voor winterse stamppot met witlof, prei en rucola voor 2 personen:

  • 600 gr kruimige aardappels
  • 1 prei
  • 2 stronken witlof
  • 2 flinke handen rucola
  • 40 gr roomboter
  • melk naar smaak

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...


Makkelijke stamppot

Maak de aardappels schoon op de manier die jij fijn vindt. Kook ze in ongeveer 20 minuten zacht. Snijd ondertussen de prei in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok en smoor hierin de prei tot hij zacht is.

Witlofstamppot

Snijd de witlof in de lengte doormidden en snijd dan de helft in reepjes. Scheur de rucola in kleien stukjes.

Giet de aardappels af en stamp de groenten er met de boter en melk naar smaak doorheen. Kaas kan er ook meteen doorheen, worstjes braad je uiteraard tijdens het koken van de aardappels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.