Gebakken spruitjes met pistachenoten

Deze gebakken spruitjes met pistachenoten zijn een ideaal bijgerecht voor de kerstdagen. Het echt zware werk kun je door een keukenmachine laten doen als je dat wilt, en dit kan bovendien een paar uur tot een dag van tevoren. Daarna ben je nog hooguit 10 minuten bezig om de spruitjes te bakken. Omdat je alleen af en toe hoeft te roeren, kun je dit doen terwijl je de eend met speculaaskruidensaus maakt en terwijl de gratin van pastinaak met saffraan al uit de oven is en staat te rusten.

Spruitjes bakken

Door de spruitjes te bakken en nootjes toe te voegen, houdt het gerecht een lekkere beet, die mooi contrasteert met de zachte, romige gratin en de crispy eend. De speculaaskruidensaus van de eend is bovendien ook heerlijk bij de spruitjes. Door de snelle bereidingstijd is dit gerecht natuurlijk ook prima geschikt voor andere gelegenheden! Combineer de gebakken spruitjes met pistachenoten bijvoorbeeld eens met ovenkip met spek, gehaktballetjes in stroopsaus of zalmpakketjes uit de oven.
Gebakken spruitjes met pistachenoten

Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten voor gebakken spruitjes met pistachenoten voor 4 personen:

  • 400 gr spruitjes
  • 3 tenen knoflook
  • 50 gr pistachenoten
  • boter naar smaak

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Spruitjes voorbereiden

Maak de spruitjes schoon en hak ze. Dit gaat het makkelijkste in de keukenmachine. Ik gebruikte het schaafopzetstuk, maar ik denk dat het ook wel kan met de messen. En met de hand hakken kan natuurlijk ook! Zet de gehakte spruitjes tot gebruik afgedekt weg. Hak de noten grof.

Gebakken spruitjes met pistachenoten

Gebakken spruitjes met pistachenoten bereiden

Snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok of hapjespan een scheut olie op middelhoog vuur. Doe de knoflook in de pan en bak tot hij begint te geuren. Voeg dan de spruitjes toe. Bak de spruitjes in 10 minuten al roerend tot ze bruine randjes beginnen te krijgen. Bak de laatste minuut de pistachenoten even mee. Roer ten slotte – als je dat wilt – een klont boter naar smaak door de spruitjes, daar worden ze wat smeuïger van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.