Zalmpakketjes uit de oven

Zalmpakketjes uit de oven

Zalmpakketjes uit de oven, gevuld met (zelfgemaakte) pesto. Melkvrij en in schattige eenpersoonpakketjes
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

UPDATE: Het was in 2021 méér dan tijd voor nieuwe foto’s van deze heerlijke zalmpakketjes uit de oven. De nieuwe foto’s doen eer aan hoe heerlijk ze zijn! Rijkgevuld met zelfgemaakte tomaatpesto, met een knapperig korstje van rauwe ham. Daarom heb ik ze ook toegevoegd aan mijn kerstmenu voor 2021 met alleen maar favorieten!

Zalmpakketjes uit de oven

Deze zalmpakketjes uit de oven zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook ontzettend feestelijk. Lekker hartig, met romige zalm en zelfgemaakte tomatenpesto.

Zalmpakketjes maken

Deze zalmpakketjes uit de oven zijn gebaseerd op een recept voor zalmrollade dat ik vond in de delicious. van november. Ik heb er echter voor het kerstdiner een eigen draai aan gegeven, door het gerecht melkvrij te maken en er individuele pakketjes van te maken. Een zalmrollade aan tafel in 7 stukken verdelen leek me namelijk iets te uitdagend… En schattige eenpersoonspakjes zijn natuurlijk altijd leuk!

Zalm met pesto

Je kunt hier in plaats van de rode pesto die ik gebruikte, natuurlijk ook deze rucola-pistachepesto voor gebruiken. Wil je dit doordeweeks maken, maak de pesto dan vooraf (je kunt hem zeker een week in de koelkast bewaren) of gebruik kant-en-klare pesto van goede kwaliteit.

Zalmpakketjes uit de oven

Zo maak je zalmpakketjes uit de oven voor 2 personen:

  • Wachttijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 50 minuten
  • 200-250 gr zalmfilet zonder vel
  • 6 kleine of 3 grote plakken vettige rauwe ham
  • 1 teen knoflook
  • 20 gr blanke amandelen
  • 50 gr halfgedroogde tomaten
  • keukentouw

Zo maak je het

Zelf rode pesto maken

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de knoflook en de amandelen in het bakje van de staafmixer en maal ze fijn. Voeg de halfgedroogde tomaten toe en pureer. Voeg vervolgens olie (uit de pot van de tomaten of extra vierge olijfolie, net waar je zin in hebt) toe tot je een smeuïge pesto hebt.

Zalmrolletjes

Snijd de zalm op het dikke stuk horizontaal in de lengte open (ja dit klinkt warrig), zodat je de zalm als een boek kunt openklappen (zo hopelijk duidelijker). Snijd de zalm in twee even grote repen. Bestrijk iedere reep met een flinke lepel pesto, zodat er op de hele reep een laagje pesto zit. Rol de reep op tot een soort slakkenhuis.

Zalmpakketjes maken

Als je kleine plakjes ham gebruikt: leg twee plakken dakpansgewijs op elkaar. Als je grote plakken gebruikt, leg dan één plak klaar. Leg de rol zalm hier bovenop, gewoon als een slakkenhuis op zijn kant).  Vouw de ham er overheen. Dek af met een klein plakje ham of een halve grote plak. Strik er vervolgens het keukentouw omheen.

Leg de pakketjes in een ovenschaal en bak gedurende 12 minuten, dan is de zalm nog mooi rosé en een pietsje rauw vanbinnen. Wil je dat niet, bak de zalm dan 2 minuten langer.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt