Zalmpakketjes uit de oven

Deze zalmpakketjes uit de oven zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook ontzettend feestelijk. Lekker hartig, met romige zalm en zelfgemaakte tomatenpesto!

Zalmpakketjes uit de oven

Zalmpakketjes maken

Deze zalmpakketjes uit de oven zijn gebaseerd op een recept voor zalmrollade dat ik vond in de delicious. van november. Ik heb er echter voor het kerstdiner een eigen draai aan gegeven, door het gerecht melkvrij te maken en er individuele pakketjes van te maken. Een zalmrollade aan tafel in 7 stukken verdelen leek me namelijk iets te uitdagend… En schattige eenpersoonspakjes zijn natuurlijk altijd leuk!

Zalm met pesto

Je kunt hier in plaats van de rode pesto die ik gebruikte, natuurlijk ook deze rucola-pistachepesto voor gebruiken. Wil je dit doordeweeks maken, maak de pesto dan vooraf (je kunt hem zeker een week in de koelkast bewaren) of gebruik kant-en-klare pesto van goede kwaliteit, zoals de biologische groene pesto van AH. Die is ook nog eens melkvrij!

Wachttijd: 10 minuten
Bereiding: 50 minuten

Ingrediënten voor zalmpakketjes uit de oven voor 2 personen:

  • 200-250 gr zalmfilet zonder vel
  • 6 kleine of 3 grote plakken vettige rauwe ham
  • 1 teen knoflook
  • 20 gr blanke amandelen
  • 50 gr halfgedroogde tomaten
  • keukentouw

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Zelf rode pesto maken

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de knoflook en de amandelen in het bakje van de staafmixer en maal ze fijn. Voeg de halfgedroogde tomaten toe en pureer. Voeg vervolgens olie (uit de pot van de tomaten of extra vierge olijfolie, net waar je zin in hebt) toe tot je een smeuïge pesto hebt.

Zalmpakketjes uit de oven

Zalmrolletjes

Snijd de zalm op het dikke stuk horizontaal in de lengte open (ja dit klinkt warrig), zodat je de zalm als een boek kunt openklappen (zo hopelijk duidelijker). Snijd de zalm in twee even grote repen. Bestrijk iedere reep met een flinke lepel pesto, zodat er op de hele reep een laagje pesto zit. Rol de reep op tot een soort slakkenhuis.

Zalmpakketjes uit de oven

Zalmpakketjes maken

Als je kleine plakjes ham gebruikt: leg twee plakken dakpansgewijs op elkaar. Als je grote plakken gebruikt, leg dan één plak klaar. Leg de rol zalm hier bovenop, gewoon als een slakkenhuis op zijn kant (zie foto).  Vouw de ham er overheen. Dek af met een klein plakje ham of een halve grote plak. Strik er vervolgens het keukentouw omheen.

Zalmpakketjes uit de oven

Leg de pakketjes in een ovenschaal en bak gedurende 12 minuten, dan is de zalm nog mooi rosé en een pietsje rauw vanbinnen. Wil je dat niet, bak de zalm dan 2 minuten langer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.