Wat eten tijdens een hittegolf?

Gazpacho ijsjes

Hartige gazpacho ijsjes! Boordevol groente, maar met een shot gin of wodka maak je er ook in een handomdraai cocktails van!

Gazpacho…. ijsjes? Als in… hartige ijsjes? Jazeker! En waarom eigenlijk niet? Gazpacho is koud lekker en ijskoud zo mogelijk nog lekkerder. En altijd maar zoet ijs vond ik ook maar saai.

Gazpacho ijsjes

Hartige gazpacho ijsjes

En dus besloot ik om deze zomer eens te experimenteren mijn één van mijn favoriete koude soepen als ijsje. En dat bleek perfect te werken! Gazpacho ijsjes zijn minstens net zo lekker als de soep, en perfect voor de hele warme dagen.

Liever gewoon koude soep? Dan is deze gazpacho heerlijk, maar wel een beetje basic. Mijn versie met meloen vind ik als soep lekkerder! Of maak de eveneens Spaanse salmorejo. Of komkommersoep met appel, of romige koude avocadosoep.

Cocktails met gazpacho ijs

Wat ook een leuke is hiermee, is deels laten smelten in een glas met wodka of (alcoholvrije) gin. Dan heb je een extreem zomerse, heerlijke frisse cocktail!

Gazpacho ijsjes

Gazpacho maken

Voor dit recept is een blender een pre. Heb je die niet, dan moet je héél goed pureren met de staafmixer. Wil je super smoothe ijsjes, haal dan de soep eerst door een zeef.

Ik gebruik brood of crackers om de gazpacho nét wat romiger te maken, maar die kun je als je wilt weglaten. Dan zijn de gazpacho ijsjes niet alleen vegan maar ook glutenvrij.

Met dit recept heb je voldoende voor 8-12 ijsjes, afhankelijk van welke vorm je gebruikt. Ik heb er zelf een heleboel, zoals van Ikea en van de HEMA. De ijsjes op de foto zijn gemaakt met deze vorm (aff.).

Zo maak je 8-20 gazpacho ijsjes:

  • Wachttijd: 4 uur
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 750 gr tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 tl sherry-azijn
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 3/4 tl fijn zout
  • 1 droge witte boterham/3 dubbele minicrackers/kontje wit stokbrood

Zo maak je het

Snijd de tomaten in kwarten en schil de komkommer. Snijd de paprika in grove stukken.

Doe de groenten met de azijn, de olie, het zout en het brood of de crackers met elkaar in een blender en pureer tot een supergladde soep.

Schenk de gazpacho met behulp van een trechter in de ijsvormpjes en vries de ijsjes minimaal 4 uur in.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt