Aardbeientrifle met anijs

Toen mijn groenteboer op de markt opeens drie dozen aardbeien voor €1,50 verkocht, móest ik natuurlijk een enorme berg aardbeien mee naar huis slepen. Naast eindeloos aardbeien snoepen, aardbeiensap en aardbeiensorbet, verdween er ook een deel van de buit in deze aardbeientrifle met anijs.

Aardbeientrifle met anijs

Trifle maken

Dit klassieke Engelse toetje wordt oorspronkelijk gemaakt met gemengd fruit, sherry, custard en slagroom. Ik heb het wat minder zwaar en wat frisser gemaakt. Daarnaast ben ik dol op de smaakcombinatie van aardbeien en anijs, dus als je daar nog niet mee bekend bent, heb je des te meer reden om dit toetje eens te maken.

Zelfgebakken cake

Aangezien het weekend was, bakte ik zelf cake voor de onderste laag van de trifle (1 ei, 50 gr bloem, 50 gr suiker en 50 gr bloem, 3/8 tl bakpoeder, snufje zout. Ik heb ongeveer de helft van deze cake gebruikt), maar dat is natuurlijk absoluut niet nodig. Kijk wel even op de verpakking van de cake die je gebruikt om je ervan te verzekeren dat er zo min mogelijk ingrediënten inzitten die niet in het lijstje hierboven staan. E-nummers voegen niks toe aan je trifle.

Aardbeientrifle met anijs

Wachttijd: 1 uur
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten voor aardbeientrifle met anijs voor 2 personen:

  • 150 gr aardbeien
  • 1 el pastis
  • 1 el gestampte muisjes
  • ca. 100 gr roombotercake
  • 125 gr mascarpone
  • 25 gr suiker
  • kneepje citroensap

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...


Snijd de aardbeien in stukjes en bewaar twee aardbeien ter garnering. Meng de stukje aardbei met de pastis en de gestampte muisjes. Laat de aardbeien zo minimaal een uur marineren.

Trifle met aardbeien

Snijd of scheur de cake in stukjes en verdeel de stukjes over twee coupes of bakjes. Verdeel de aardbeien er overheen.

Klop de mascarpone los met de suiker en een kneepje citroensap en verdeel over de coupes of bakjes. Decoreer met de achtergehouden aardbeien. Laat de trifles even (hoe langer hoe beter) staan, zodat het vocht van de aardbeien goed in de cake kan trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.