Fritters met wortel, halloumi en dille

Fritters met wortel, halloumi en dille

Deze fritters met wortel, halloumi en dille zijn heerlijk knapperig gefrituurde balletjes uit het geweldige vegetarische kookboek Bazaar van Sabrina Ghayour
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Dit recept voor fritters met wortel, halloumi en dille komt uit het fijne nieuwe boek Bazaar van Sabrina Ghayour. Wie mij al wat langer volgt, weet dat ik niet alleen groot fan ben van Sabrina en haar boeken, maar ook van fritters. Het lag dan ook voor de hand dat ik fritters zou maken uit dit boek!

Fritters met wortel, halloumi en dille

Knapperige fritters met wortel

Het werden deze heerlijk krokante fritters met wortel. In tegenstelling tot de andere fritters op de site, worden ze niet gebakken, maar gefrituurd, dat maakt ze zo knapperig. Door de halloumi zijn ze lekker hartig en de dille geeft ze een fris accent. Door het paprikapoeder te vervangen door pimentón, heb ik bovendien wat pit toegevoegd. Met dit recept maakt je ongeveer 14 fritters, genoeg voor 2-3 personen als maaltijd met wat groente ernaast, of voor 4-6 personen als onderdeel van een groter geheel.

Fritters met wortel, halloumi en dille

Balletjes mat halloumi

Deze balletjes waren hier thuis een megahit: H was ontroostbaar toen ze op waren. Ze gaan hier dus zeker in de herhaling! De fritters met wortel zijn heerlijk met de knapperige groene asperges uit het boek, maar ook een frisse salade lijkt me hier heerlijk bij. De fritters zelf zijn heerlijk van zichzelf, maar een lik (kruiden)yoghurt of labneh maakt ze zo mogelijk nóg lekkerder!

Fritters met wortel, halloumi en dille

Zo maak je fritters met wortel, halloumi en dille voor 2-3 personen:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 400 gr wortel
  • 250 gr halloumi
  • 15 gr dille
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • olie om te frituren
  • sla, flatbreads en wat je verder lekker vindt om te serveren

Zo maak je het

Rasp de wortel en de halloumi grof. Hak de dille fijn. Meng de wortel, halloumi en dille in een ruime kom met het ei, de bloem, het komijnzaad, het paprikapoeder, een snufje zout en peper naar smaak.

Koken uit Bazaar

Om het geheel goed te mengen, kun je het mengsel het beste met je handen kneden. Rol vervolgens fritters ter grootte van een pingpongbal van het wortelmengsel.

Verhit een friteuse op 180 graden, of verhit in een grote pan, die je tot maximaal 1/3 vult met olie, de olie tot deze bruist wanneer je er een stukje brood in gooit. Frituur de balletjes in porties in 1-2 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer de fritters met salade, flatbread, yoghurt en wat je er verder maar lekker bij vindt.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt