Recensie Bazaar – Sabrina Ghayour

Vorig jaar kreeg ik van niet één maar twee twittervriendinnen het bericht door dat Sabrina Ghayour met een vegetarisch kookboek kwam: Bazaar. Ik kon amper wachten, al helemaal omdat Sabrina’s timeline op instagram hoe langer hoe meer volstroomde met watertandend lekkere foto’s van de gerechten uit haar vegetarische kookboek Bazaar. Ik was dan ook heel blij toen ik het boek afgelopen week thuisgestuurd kreeg door de uitgever.

Recensie Bazaar - Sabrina Ghayour

Bazaar – vegetarische recepten uit het Midden-Oosten

Want ja, ik heb het boek gekregen om er een recensie over te schrijven. Als ik het niet gekregen had, had ik het trouwens zeker gekocht, want ik ben laaiend enthousiast over de eerste drie boeken van Sabrina en ik ben natuurlijk dol op vegetarisch eten. Gelukkig werd ik met dit boek absoluut niet teleurgesteld. Integendeel!

Vegetarisch voor iedereen

Bazaar is geen boek voor vegetariërs: het is een boek voor iedereen die houdt van eten met smaak. Het is een kleurrijk en smakelijk feest van groentegerechten, passend bij elke gelegenheid en de smaak van iedereen. De gerechten barsten van de smaak en diepte, die zelfs de meeste geharde carnivoor over de streep zal trekken. In ieder gerecht komen diverse Oosterse smaken samen. Sabrina gebruikt kruiden, specerijen, granen, peulvruchten en verse groenten en fruit om tot ware smaakexplosies te komen.

Bazaar – Sabrina Ghayour

De fritters van wortel en halloumi, de komkommer met harissa, de knapperige groene asperges met saffraanyoghurt en de halloumi met limoen en harissa gingen meteen op mijn to cook lijstje, net als de sjalotbloemen, de baklavabroodjes en de salade van bloedsinaasappel, cannelinibonen en venkel. In de korte tijd dat ik het boek heb, heb ik ze nog niet allemaal gemaakt, maar ik heb er al wel van alles uit gekookt.

Recensie Bazaar - Sabrina Ghayour

Makkelijke gerechten zonder vlees

De gerechten in het boek zien er spectaculair uit, maar de recepten zijn gelukkig niet intimiderend. Af en toe kwam ik een niet zo bekend ingrediënt tegen, maar spannender werd het op dat punt niet. Dit boek is het perfecte kookboek voor iedereen die op zoek is naar inspiratie om te koken zonder vlees, maar geen vlees wil missen.

Kleur op je bord

De foto’s spatten bijna van de pagina’s af en ik krijg er enorm trek van. Erg fijn! Net als de index trouwens: per ingrediënt zie je in één oogopslag welke gerechten ermee gemaakt worden.

Conclusie Bazaar

Of je nu minder vlees wilt eten of niet: als je dit boek eenmaal in huis hebt, gaat minderen vanzelf. Want zeg nou eerlijk: wie wil er nu saai bruin vlees op zijn bord, als je ook een explosie van kleur en smaak kunt eten? Bazaar is uitgegeven door GoodCook en kost €25,95. Het is o.a. te koop bij bol.com. Koop je het boek via de voorgaande link, dan krijg ik een klein percentage commissie.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt