Flatbread met wortel en zwarte bonen

Flatbreads met wortel en zwarte bonen

Op zoek naar een makkelijk recept waar het hele gezin van smult? Gevonden! Deze flatbreads met wortel en zwarte bonen zijn wat je zoekt
Kerst 2024Kerst 2024

Deze flatbreads met wortel en zwarte bonen zijn een nóg lekkerder variant van het pitabroodje met pittige wortel en kikkererwten uit het kookboek Veg! . Ze zijn makkelijk, snel, vega(n) en het hele gezin is er hier dol op. De baby eet de zwarte bonen en de wortel met een schep yoghurt erdoor en reepjes brood ernaast de kleuter eet de flatbreads zonder yoghurt en veldsla en wij eten de flatbreads zoals ze bedoeld zijn.

Dit recept heeft in 2021 een upgrade gehad, met frisse nieuwe foto’s en wat tekstuele aanpassingen. De receptuur zelfs is onveranderd.

Flatbread met wortel en zwarte bonen

Wortel met zwarte bonen

Deze gesmoorde wortel met zwarte bonen is van zichzelf al waanzinnig smaakvol en lekker. Ik voeg er verse kruiden, veldsla en yoghurt aan toe voor frisheid en kleur. Op een flatbread is het een heerlijke, complete maaltijd, maar als je liever minder koolhydraten eet, kan het ook prima zonder het brood.

Flatbread met wortel en zwarte bonen

Dit recept is in principe vegetarisch, maar als je de yoghurt vervangt door een plantaardige versie (kokosyoghurt lijkt me hier heerlijk bij), is het gerecht in één klap vegan en melk- en lactosevrij.

Zo maak je wortel en zwarte bonen op brood voor 2 flinke eters (je houdt iets over, maar dat is lekker als lunch):

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 500 gr wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el neutrale olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 biologische citroen
  • 1 tl pimentón (gerooktepaprikapoeder)
  • 1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 4 flatbreads
  • 4 handjes sla
  • 15 gr munt en/of koriander
  • 4 el Griekse (vegan) yoghurt

Zo maak je het

Wortels bakken

Snijd de wortels in dunne plakjes. Verhit de olie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Doe de komijnzaadjes erbij en bak ze gedurende 2 minuten, tot ze beginnen te geuren.

Doe dan de wortels erbij en bak ze al roerend ca. 10 minuten, tot ze beginnen te kleuren, maar nog wel bite hebben. Rasp ondertussen de schil van de citroen en snijd de knoflook in plakjes.

Wortel met zwarte bonen

Doe na die 10 minuten de knoflook, geraspte citroenschil en de pimentón erbij en bak tot de knoflook begint te geuren. Voeg dan de zwarte bonen toe en verwarm al roerend tot de bonen goed heet zijn. Voeg dan een eetlepel vers citroensap toe. Roer door, proef en maak op smaak met peper en zout.

Hak ten slotte de munt en/of koriander grof.

Leg om te serveren op iedere flatbread een handje veldsla. Doe er vervolgens een schep van het bonenmengsel op. Doe daarop een dot yoghurt en maak ten slotte af met de munt en/of koriander.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

KokenKoken

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt