Em’s Real Books – recensie Feasts

Met Persiana en Sirocco in de kast was ik uiteraard erg benieuwd naar het nieuwste boek van Sabrina Ghayour. Uit beide eerdere boeken kook ik regelmatig en ik ben dol op haar stijl. Perzisch, vertaald naar de moderne westerse keuken. Ik heb dan ook niet gewacht tot de Nederlandse vertaling op 1 november bij GoodCook uitkomt en het boek in het Engels gekocht.

Recensie Feasts - Sabrina Ghayour

Feasts

Feasts is een waardige opvolger voor de eerste twee boeken. Het concept is iets anders: minder familiegeschiedenis en wat minder specifiek Perzisch, eerder een moderne, westerse bewerking van Midden-Oosters eten. Dat maakt dit boek echter niet minder fijn dan de eerdere twee. Het is wel het enige nadeel dat ik eraan kan verzinnen, want ik vond het erg interessant om meer te leren over de Perzische keuken.

Erg fijn aan het concept van Feasts is dat je – in tegenstelling tot bij sommige andere Midden-Oosterse kookboeken – geen eindeloze lijsten met ingrediënten aantreft bij de recepten.

Recensie Feasts - Sabrina Ghayour

Recepten

Het boek is ingedeeld in een aantal feasts: breakfast&brunch, weekend feasts, quick-fix feasts, vegetarian feasts, summer feasts, lighter feasts, special occasions en comfort food. Elk hoofdstuk begint met hartige gerechten en eindigt met zoete recepten. Daarnaast worden er in elk hoofdstuk en achterin het boek diverse suggesties gegeven om een feestmaal op tafel te zetten.

Elk hoofdstuk is goed gevuld, het boek telt maar liefst 240 pagina’s. Die zijn allemaal gevuld met heerlijke recepten en prachtige, kleurrijke fotografie.

Recensie Feasts - Sabrina Ghayour

Ik kon de foto van de harissa steak sandwich niet weerstaan en maakte die dus. Daarnaast serveerde ik een variant op de perziksalade met feta.

Conclusie

Voor de liefhebbers van de Midden-Oosterse keuken én voor mensen die dat een “lastige” keuken vinden is dit boek een absolute aanrader. Niet alleen zijn de recepten eenvoudig en overzichtelijk, daarnaast krijg je volop suggesties voor het combineren van de gerechten.

Feasts is in het Engels te koop bij bol.com. De Nederlandse versie komt op 1 november uit.

N.B. De foto’s in deze recensie komen uit het boek en zijn gemaakt door Kris Kirkham.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt