Bietenfritters met bonen en feta

Hier in huis zijn we dol, heel dol op groentefritters. Of ze nou met andijvie of wortel zijn, met broccoli, met linzen of met courgette, we vinden ze allemaal even lekker. Groentekoekjes maken van biet had ik nog nooit geprobeerd. De meeste recepten voor iets dergelijks gaan uit van gekookte biet en maken er dan een soort burgers van. Ook erg lekker, maar ik had nu toevallig rauwe biet, en het leek me handiger die ook rauw te verwerken tot bietenfritters.

Bietenfritters met bonen en feta

Groentekoekjes met biet

Geen nood: even wat puzzelen met mijn eigen recepten, een recept voor bonenburgers raadplegen en proberen maar. Naast biet wilde ik voor wat meer eiwitten en textuur ook graag kidneybonen gebruiken, en dat bleek een prima idee. Net zoals überhaupt biet gebruiken. Bieten bevatten net iets meer suiker dan de meeste groenten, en dat zorgt bij deze bietenfritters voor een heerlijk krokant korstje. De bonen en de havermout zorgen voor textuur, en de feta en pimentón voor wat extra smaak. Een perfecte combi, al helemaal met wat tahinyoghurt erbij!

Zo maak je bietenfritters met bonen en feta voor 2 personen (ca. 16 stuks):

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 400 gr (geraspte) rauwe biet
  • 1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 50 gr havermout
  • 75 gr volkorenmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl pimentón
  • peper naar smaak
  • 2 eieren
  • 100 gr feta
  • Voor de tahinyoghurt

  • 1 handje peterselie
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 25 gr tahin
  • 1 el citroensap
  • sriracha of andere hete saus naar smaak

Zo maak je het


Rasp de biet als dat nog niet gebeurd is. Doe de geraspte biet in een kom met de kidneybonen. Plet de kidneybonen met een pollepel. Rasp de ui of snipper hem en doe de ui bij de bieten en kidneybonen. Doe dan de ui, de eieren, de havermout, het volkorenmeel, het bakpoeder, het zout en de pimentón erbij. Roer alles om tot een stevige massa. Als het mengsel erg vochtig ooit, voegt dan wat havermout toe.

Bietenfritters bakken

Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Schep steeds hoopjes beslag van ongeveer 4 el. Plet de hoopjes een beetje en bak er koekjes van. Bij mij passen er 4 bietenfritters per keer in de pan, dus ik heb ze in 4 keer gebakken.

Hak ondertussen de peterselie grof en roer met de rest van de ingrediënten voor de tahinyoghurt door elkaar. Maak op smaak met sriracha naar smaak. Serveer de bietenfritters met de tahinyoghurt.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 16 maart 2019

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply