Zoals je misschien wel weet, ben ik dol op hartige groentekoekjes. Met wortel en feta en met broccoli zijn mijn favorieten, of moet ik zeggen, wáren dat. Want deze courgette-maïskoekjes met geitenkaas zijn mijn nieuwe lievelings. De toevoeging van zoete maïskorrels en rinse geitenkaas maakt deze koekjes echt een traktatie. Heerlijk met een tomatensalade erbij, of bijvoorbeeld met in een wrap met avocado!
Groentekoekjes
Dit recept is losjes gebaseerd op een recept van de Britse Delicious en die voornoemde recepten. Alle groentekoekjes “werken” immers op ongeveer dezelfde manier. Wel is het belangrijk rekening te houden met de hoeveelheid vocht die er uit courgette komt. Doe je dan niet, dan heb je pap in plaats van koekjes.
Courgette-maïskoekjes met geitenkaas
Probeer jij je dreumes, peuter of kleuter meer groenten te laten eten? Ook dan zijn deze koekjes perfect! De smaak is – als je de chilipeper weglaat – vrij mild, en op de één of andere manier lijken de meeste kinderen eten dat in koekjesvorm gepresenteerd wordt veel makkelijker en met meer smaak op te eten dan wanneer de inhoud gewoon in een bakje zit. Kijk zelf maar!
Zo maak je courgette-maïskoekjes met geitenkaas voor 2-3 personen:
- Kooktijd: 20 minuten
- 1 courgette (ca. 300 gr)
- 1 klein blikje maïs (nettogewicht 130 gr)
- 1 kleine ui
- 50 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 50 gr zachte geitenkaas
- een handje platte peterselie
- evt. chilivlokken naar smaak
Zo maak je het
Koekjes van courgette
Rasp de courgette grof en doe hem in een kom. Laat de maïs uitlekken en doe ook die in de kom. Snipper de ui en voeg toe aam de groenten. Roer dan het zelfrijzend bakmeel door de groenten heen. Breek de eieren boven de kom en voeg 1/4 tl fijn zeezout toe. Klop tot een dik beslag.
Verbrokkel de geitenkaas hierboven en meng die er doorheen. Hak ten slotte te peterselie fijn en roer die door het beslag. Maak op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel chilivlokken naar smaak.
Courgette-maïskoekjes bakken
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak koekjes van het beslag door porties van ongeveer 2 el in olie in 4-6 minuten goudbruin te bakken. Serveer met extra groente.
Laat hier weten wat je er van vindt