Kerst 2021: alleen maar favorieten

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Na het succes van mijn Comfort Food kerstmenu van vorig jaar, was het voor kerst 2021 even puzzelen wat voor kerstdiner ik eens zou gaan maken. En zoals dat meestal gaat, viel het kwartje vanzelf: een kerstdiner gevuld met eerdere favorieten!

Kerst favorieten diner

Ik maakte dit hele diner in 1 dag, met uitzondering van de terrine en de truffels: die moet je de dag van tevoren voorbereiden, anders hebben ze te weinig tijd om op te stijven. Geen van de recepten is moeilijk, maar zorg wel dat je echt alles in huis hebt en de ruimte hebt om te werken, want het zijn toch net wat meer stappen dan doordeweeks.

Kerstfavoriet als voorgerecht

Om te beginnen: mijn terrine van roquefort! Knetterpopulair en waanzinnig lekker, dus hup, die mocht dit jaar in de herhaling. Voorzien van sprankelende nieuwe foto’s en nog altijd even lekker.

Kerst favorieten

Kerst hoofdgerecht van favorieten

De volgende kandidaten stonden als een paal boven water: soufflés van aardappel en courgette en zalmpakketjes met ham. Die staan allebei al 7 jaar op de site, en dat zag je aan de foto’s. Desondanks zijn het wel altijd populaire recepten gebleken!

Kerstfavorieten

Dan een persoonlijke favoriet al bijgerecht: spruitjes. De oorspronkelijke versie was met citroen, maar nadat ik een tijdje geleden spruitjes met sinaasappel bij elkaar improviseerde, wist ik dat het tijd was om deze spruitjes nóg kerstiger te maken. Met sinaasappel dus.

Geroosterde spruitjes met sinaasappel en amandel

Favoriete kersttoetjes

En dan de toetjes. Altijd een uitdaging, want ik houd veel van toetjes, dus ik vind het al lastig kiezen voor mijn eigen kerstdiners. Laat staan dat ik durf te kiezen wat jíj met kerst als toetje eet.

Dus deed ik wat ik in het echte leven ook het liefste doe: ALLE TOETJES.

Nou ja, niet alle kerstdesserts ooit. Maar wel mijn VIER favorieten. Plus een vijfde omdat ik in Frankrijk onlangs verliefd werd op een chocoladereep. Nu maar hopen dat ik geen dessertclubrecensie van Joël Broekaert aan mijn broek krijg 😉

Kies dit jaar uit….

Mijn beroemde kastanje panna cotta met frambozen: dit jaar nu eens wél beeldschoon op de foto gevangen en elke minuut wachten waard.

Kerst favorieten

Affogato: het makkelijkste toetje dat er bestaat, maar dan natuurlijk wel met een kleine upgrade.

Kerst favorieten

Coeurs coulants – perfecte, warme chocoladetaartjes met een warme binnenkant. Makkelijk, snel klaar en betoverend lekker.

Kerst favorieten

Vegan kokostruffels. Een perfect dessert als je er tropisch fruit bij serveert en anders een beeldschone friandise.

Kerst favorieten

Chocoladetruffels met passievrucht en rode peper. Spice, frisheid en chocolade in één hap gevangen!

Vegan chocoladetruffels met passievrucht en rode peper
Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt