Vegan wraps met sojastukjes

Bouw je eigen vegan wraps met sojastukjes

Makkelijk, snel, vegan en overheerlijk: wraps met gedroogde sojastukjes en allerlei ander lekkers. Zo lust iedereen ze wel!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

De beste manier om mijn kinderen iets onbekends te laten eten? Ze er zelf mee laten koken. Of zoals hier: hun eigen wrap mee laten bouwen! Het onbekende dit keer waren sojastukjes, en die gingen dus, mét allerlei ander lekkers, op wraps.

Wraps met sojastukjes

Uit nieuwsgierigheid kocht ik onlangs een zak gedroogde sojastukjes (ook wel sojabrokken, maar van dat woord ga ik over mijn nek) in de supermarkt. Ik had alleen geen idee wat ik daarmee kon maken.

Gelukkig ken ik iemand die dat wel weet: Nienke van Foxilicious. Zij wist inderdaad raad, en tipte me ook nog dat je sojastukjes en erwtensnippers gewoon kunt omruilen, dus de recepten daarvoor ook.

Bouw je eigen vegan wraps

Sojastukjes klaarmaken was gelukkig een eitje, en verder zette ik de tafel gewoon vol met alle favorieten van ons gezien voor op wraps. Ik maakte bovendien mijn favoriete salsa en daarvan weer guacamole en een snelle vegan coleslaw van rode kool.

Vegan wraps met sojastukjes

Daarnaast topten we onze wraps met tomaatjes, maïs die ik even had gehusseld met wat limoensap, zout en olijfolie, koriander, limoen en… nachochips! Ideaal voor meer crunch en smaak!

Zo maak je vegan wraps met sojastukjes voor 3-4 personen:

 • Kooktijd: 35 minuten
 • 125 gr sojastukjes
 • 1 el vegan mayonaise
 • 2 el haveryoghurt
 • 2 limoenen
 • 150 gr rode kool
 • 1 blik maïs (400 gr), afgespoeld en uitgelekt
 • 2 el extra vierge olijfolie
 • 2 tl Al-Andalus spice mix (Euroma)
 • 1 tl pimentón
 • 2 el tomatenpuree
 • 1 avocado
 • 1 pak tortillawraps
 • (zelfgemaakte) salsa
 • (zelfgemaakte) guacamole
 • koriander, tomaatjes en nachochips naar smaak

Zo maak je het

Sojastukjes klaarmaken

Begin met de sojastukjes: week die gedurende 15 minuten in kokend water. Maak ondertussen de coleslaw: meng hiervoor de vegan mayonaise (ik gebruik altijd deze) met de haveryoghurt, het sap van een halve limoen en zout naar smaak. Klop tot een gladde dressing en meng de rode kool erdoorheen.

Maak dan – als je dat nog niet hebt gedaan – de salsa en vervolgens de guacamole.

Meng vervolgens de maïskorrels met 1 el van de olijfolie, het sap van een halve limoen en zout naar smaak.

Mexicaanse sojastukjes

Laat dan de sojastukjes uitlekken in een vergiet en knijp er zoveel mogelijk water uit. Verhit dan een koekenpan of wok op middelhoog vuur en rooster de spice mix en de pimentón tot deze begint te geuren. Voeg dan de resterende el olijfolie toe en bak de tomatenpuree hierin even aan.

Draai dan het vuur iets lager, voeg de sojastukjes toe en bak ze al omscheppend op tot ze een beetje stevig en knapperig beginnen te worden, een minuut of 10.

Snijd ondertussen de avocado in plakjes, verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet alles in schaaltjes klaar op tafel. Laat iedereen zijn eigen wraps samenstellen!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt