Dol als ik ben op taco’s, verzin ik natuurlijk graag af en toe een nieuw recept. Na het daverende succes van mijn vistaco’s met broccoli, maakte ik deze zomer een aantal keer vistaco’s met maïssalsa.
Die vielen zo in de smaak dat mijn mannen er maar om bleven vragen, dus dat leek me een uitstekende reden om het recept ook voor jullie uit te werken!
Pittige vistaco’s met maïssalsa
Door de vis met een kruidenlaagje in de pan te bakken, valt hij een beetje uit elkaar. Je zou het oneerbiedig een soort visshoarma kunnen noemen. Die pittige vis met wat krokante randjes van het bakken combineer je vervolgens met een frisse en kruidige salsa, romige avocado en knapperige koolsla.
Taco’s met salsa
De taco’s staan op de foto met echte maïstortilla’s, maar ze zijn nog makkelijker te eten met deze. Echte authentieke maïstortilla’s vind trouwens je bij Taiyari, maar dat verschil proeft de peuter nog niet, dus kiezen we voor nu maar even voor gemak.
Dat in een zachte tortilla is echt de hemel op je bordje. Voor onze peuter doe ik de niet pittige ingrediënten van de salsa in een apart bakje, zodat hij zelf tomaat, maïs en koriander kan toevoegen. Uiteraard doe ik op zijn vis ook wat minder kruidenmengsel.
Zo maak je vistaco’s met maïssalsa voor 2 personen:
- Kooktijd: 40 minuten
- 1 rode ui
- 1/2 Spaanse rode peper
- 2 tomaten
- 25 gr koriander
- 1 limoen
- klein blikje maïs (150 gr) of de korrels van 1 maïskolf
- 1 avocado
- ½ tl pimenton
- ¼ tl chipotlepoeder
- ½ tl oregano
- ½ tl komijn
- 250 gr kabeljauw of een andere stevige witvis
- 6 middelgrote of 8-10 kleine (maïs)tortilla’s
- 100 gr fijngesneden of geraspte (rode) kool en/of wortel
Voor de maïssalsa
Voor de vistaco’s
Zo maak je het
Maïssalsa met avocado
Begin met het maken van de maïssalsa. Snipper hiervoor de ui en snijd de rode peper in stukjes. Hak de stukjes rode peper vervolgens nóg fijner. Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de koriander grof.
Meng de gesneden ingrediënten in een kom. Pers de helft van de limoen erboven uit en voeg de maïskorrels toe. Snijd de avocado in blokjes en voeg ook die toe. Bestrooi het geheel met wat fijn zeezout en schep om. Proef en maak indien nodig op smaak met meer limoensap en zout.
Vistaco’s met kabeljauw
Meng voor de vis alle kruiden door elkaar. Verhit dan een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de vis aan één kant met het kruidenmengsel en leg de vis met de niet bestrooide kant naar beneden in de hete pan.
Bak de vis zo een minuut of 5. Keer hem daarna om. Waarschijnlijk blijft er vis aan de pan plakken, schraap die dan met een spatel los. Keer de vis na een minuut of 3 nog eens om en schraap weer goed. Hak ten slotte de gare vis met de spatel in stukjes.
Warm de tortilla’s op volgens de instructies op de verpakking. Vul de taco’s met rauwkost, gebakken vis en de maïssalsa.
Laat hier weten wat je er van vindt