Vistaco’s met maïssalsa

Dol als ik ben op taco’s, verzin ik natuurlijk graag af en toe een nieuw recept. Na het daverende succes van mijn vistaco’s met broccoli, maakte ik deze zomer een aantal keer vistaco’s met maïssalsa.

Die vielen zo in de smaak dat mijn mannen er maar om bleven vragen, dus dat leek me een uitstekende reden om het recept ook voor jullie uit te werken!

Pittige vistaco’s met maïssalsa

Door de vis met een kruidenlaagje in de pan te bakken, valt hij een beetje uit elkaar. Je zou het oneerbiedig een soort visshoarma kunnen noemen. Die pittige vis met wat krokante randjes van het bakken combineer je vervolgens met een frisse en kruidige salsa, romige avocado en knapperige koolsla.

Vistaco's met maïssalsa

Taco’s met salsa

De taco’s staan op de foto met echte maïstortilla’s, maar ze zijn nog makkelijker te eten met deze. Echte authentieke maïstortilla’s vind trouwens je bij Taiyari, maar dat verschil proeft de peuter nog niet, dus kiezen we voor nu maar even voor gemak.

Vistaco's met maïssalsa
Maïssalsa met avocado

Dat in een zachte tortilla is echt de hemel op je bordje. Voor onze peuter doe ik de niet pittige ingrediënten van de salsa in een apart bakje, zodat hij zelf tomaat, maïs en koriander kan toevoegen. Uiteraard doe ik op zijn vis ook wat minder kruidenmengsel.

Vistaco's met maïssalsa
Vistaco met maïssalsa voor de driejarige!

Zo maak je vistaco’s met maïssalsa voor 2 personen:

  • Kooktijd: 40 minuten

    Voor de maïssalsa

  • 1 rode ui
  • 1/2 Spaanse rode peper
  • 2 tomaten
  • 25 gr koriander
  • 1 limoen
  • klein blikje maïs (150 gr) of de korrels van 1 maïskolf
  • 1 avocado
  • Voor de vistaco’s

  • ½ tl pimenton
  • ¼ tl chipotlepoeder
  • ½ tl oregano
  • ½ tl komijn
  • 250 gr kabeljauw of een andere stevige witvis
  • 6 middelgrote of 8-10 kleine (maïs)tortilla’s
  • 100 gr fijngesneden of geraspte (rode) kool en/of wortel

Zo maak je het

Maïssalsa met avocado

Begin met het maken van de maïssalsa. Snipper hiervoor de ui en snijd de rode peper in stukjes. Hak de stukjes rode peper vervolgens nóg fijner. Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de koriander grof.

Meng de gesneden ingrediënten in een kom. Pers de helft van de limoen erboven uit en voeg de maïskorrels toe. Snijd de avocado in blokjes en voeg ook die toe. Bestrooi het geheel met wat fijn zeezout en schep om. Proef en maak indien nodig op smaak met meer limoensap en zout.

Vistaco’s met kabeljauw

Meng voor de vis alle kruiden door elkaar. Verhit dan een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de vis aan één kant met het kruidenmengsel en leg de vis met de niet bestrooide kant naar beneden in de hete pan.

Bak de vis zo een minuut of 5. Keer hem daarna om. Waarschijnlijk blijft er vis aan de pan plakken, schraap die dan met een spatel los. Keer de vis na een minuut of 3 nog eens om en schraap weer goed. Hak ten slotte de gare vis met de spatel in stukjes.

Warm de tortilla’s op volgens de instructies op de verpakking. Vul de taco’s met rauwkost, gebakken vis en de maïssalsa.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 21 september 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply