Burrito bowls met geroosterde bloemkool

Eén van de favoriete gerechten bij ons thuis is de burrito bowl. Wat er precies in zit, maakt mijn mannen niet zoveel uit, als er maar in ieder geval maïs en bonen bij komen kijken, en natuurlijk lekkere Mexicaanse smaakmakers. Deze burrito bowls zijn rijkgevuld met spicy geroosterde bloemkool, knapperige maïs en natuurlijk Mexicaanse salsa.

Burrito bowls met geroosterde bloemkool

Makkelijke burrito bowls met bloemkool

Klinkt dat ingewikkeld? No worries! De rijst en bonen zijn heel gemakkelijk en maak je terwijl de bloemkool en maïs roosteren in de oven, en daarmee zijn je burrito bowls ook meteen zowat klaar.

Salsa of guacamole maak je trouwens heel eenvoudig zelf, maar als je dat nét even te veel werk vind, zal ik niet verklappen dat je salsa uit de winkel gebruikt hebt. Liever vers? Dan is gewoon wat avocado en koriander ook al top!

Burrito bowls met geroosterde bloemkool

Zo maak je burrito bowls met geroosterde bloemkool voor 2 personen:

  • Kooktijd: 40 minuten

    Voor de geroosterde bloemkool en maïs

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 el chipotle in adobo (te koop bij AH)
  • 2 tl maple syrup
  • 2 el olijfolie
  • 1 pot maïs (340 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el vers limoensap
  • Voor de rijst en bonen

  • 125 gr zilvervliesrijst
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 blik zwarte bonen (400 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • Voor erbij

  • Avocado, koriander en/of salsa

Zo maak je het

Geroosterde bloemkool

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht of 220 regulier. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Leg ze op 2/3 van de bakplaat en hussel ze om met de chipotle in adobo, de maple syrup, 1 el olie en 1/4 tl fijn zout.

Roer in een kom de uitgelekte maïskorrels met 1 el olie en 1 el limoensap. Roer om. Verdeel de maïskorrels over de rest van de bakplaat. Rooster de groente in ca. 25 minuten bruin en knapperig.

Eenvoudige burrito bowls

Maak ondertussen de rijst. Doe die in een pan met de gemalen komijn, het halve bouillonblokje en 400 ml water. Kook de rijst 10 minuten. Voeg daarna de uitgelekte zwarte bonen toe en laat 5 minuten staan. Roer om en giet af. Laat even uitdampen.

Verdeel dan de rijst en de geroosterde maïs en bloemkool over twee kommen en maak de burrito bowls met je favoriete toppings.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.