Eén van de favoriete gerechten bij ons thuis is de burrito bowl. Wat er precies in zit, maakt mijn mannen niet zoveel uit, als er maar in ieder geval maïs en bonen bij komen kijken, en natuurlijk lekkere Mexicaanse smaakmakers. Deze burrito bowls zijn rijkgevuld met spicy geroosterde bloemkool, knapperige maïs en natuurlijk Mexicaanse salsa.
Makkelijke burrito bowls met bloemkool
Klinkt dat ingewikkeld? No worries! De rijst en bonen zijn heel gemakkelijk en maak je terwijl de bloemkool en maïs roosteren in de oven, en daarmee zijn je burrito bowls ook meteen zowat klaar.
Salsa of guacamole maak je trouwens heel eenvoudig zelf, maar als je dat nét even te veel werk vind, zal ik niet verklappen dat je salsa uit de winkel gebruikt hebt. Liever vers? Dan is gewoon wat avocado en koriander ook al top!
Zo maak je burrito bowls met geroosterde bloemkool voor 2 personen:
- Kooktijd: 40 minuten
- 1 kleine bloemkool
- 1 el chipotle in adobo (te koop bij AH)
- 2 tl maple syrup
- 2 el olijfolie
- 1 pot maïs (340 gr), afgespoeld en uitgelekt
- 1 el vers limoensap
- 125 gr zilvervliesrijst
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 groentebouillonblokje
- 1 blik zwarte bonen (400 gr), afgespoeld en uitgelekt
- Avocado, koriander en/of salsa
Voor de geroosterde bloemkool en maïs
Voor de rijst en bonen
Voor erbij
Zo maak je het
Geroosterde bloemkool
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht of 220 regulier. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Leg ze op 2/3 van de bakplaat en hussel ze om met de chipotle in adobo, de maple syrup, 1 el olie en 1/4 tl fijn zout.
Roer in een kom de uitgelekte maïskorrels met 1 el olie en 1 el limoensap. Roer om. Verdeel de maïskorrels over de rest van de bakplaat. Rooster de groente in ca. 25 minuten bruin en knapperig.
Eenvoudige burrito bowls
Maak ondertussen de rijst. Doe die in een pan met de gemalen komijn, het halve bouillonblokje en 400 ml water. Kook de rijst 10 minuten. Voeg daarna de uitgelekte zwarte bonen toe en laat 5 minuten staan. Roer om en giet af. Laat even uitdampen.
Verdeel dan de rijst en de geroosterde maïs en bloemkool over twee kommen en maak de burrito bowls met je favoriete toppings.
Laat hier weten wat je er van vindt