Kookboekrecensie Vegan Comfort

Van uitgeverij Good Cook kreeg ik een paar weken geleden Vegan Comfort van Milou van der Will cadeau. En hooooly moly wat een parel is dit boek!

Het begon al goed. Zodra het boek op een regenachtige dag uit de doos kwam: mijn dochter van anderhalf riep “mooooooi”, sloeg het boek open en begon enthousiast te bladeren van de ene naar de andere “passa”. Toen ik het boek eenmaal te pakken had, zag ik dat ze helemaal gelijk had met haar enthousiasme.

Vegan comfort

Vegan Comfort recepten

Ik was al snel door mijn plakkertjes heen, want hallo, wittebonencurry met tomatenchutney, spiocy mangodahl met gele linzen, PADDORENDANG!, terong blado (favo bestelling van de toko), ketjapballetjes van tofu en kikkererwt, miso gekarameliseerde witlof, icy kokoskoffie, portobello panggang en… oelekan oesterzwam. Da’s de vegan versie van ajam kreprek, en daar heb ik al trek in sinds ik het patatje ajam keprek in Nomnomnom van Dorothy Porker zag staan.

Vegan Comfort recensie

Nou ja, je snapt: trek. Mijn mijn trouwens ook, want ik citeer “kun je niet gewoon een themaweek met dit boek koken, dat we hier gewoon elke dag uit eten?”

Fotografie Vegan Comfort

Natuurlijk dragen de prachtige, moody foto’s van Milou ook bij aan hoe fijn dit boek is. De foto’s geven een heerlijke herfstsfeer. Perfect getimed dus dat het boek bezorgd werd op een regenachtige dag, terwijl ik net de open haard aan het aanmaken was.

Recensie Vegan Comfort

Die sfeer, van met dikke sokken in een fijne trui voor de haard zitten, die ademt elke pagina in dit boek. Zelfs in een regenachtig bushokje geeft dit boek je dát gevoel. Zo knap!

Vegan zonder vervangers

Wat dit boek nog meer fijn maakt, is dat het geen boek met vervangers is, maar grotendeels gerechten die echt als vegan bedoeld zijn. Veel vegan kookboeken behandelen ook recepten voor allerlei vervangers van dierlijke producten. Daar begint Milou niet aan. Gelukkig maar. Wel geeft ze recepten om zelf noedels en tofu te maken, hoe cool!

Koken uit Vegan Comfort

Het eerste gerecht dat ik maakte was de snelle pindacurry. Bij ons met doperwtjes en komkommer, in plaats van met peultjes en taugé. Van die laatste zijn de fans bij mij thuis dungezaaid, en doperwtjes en komkommer heb ik altijd wel in huis, dus ik kon meteen gaan koken! Nog een kleine tweak: ik heb de tofu niet gefrituurd, maar volgens mijn eigen recept krokant gebakken. Vinden we hier nóg lekkerder.

Recensie Vegan Comfort

Vegan Comfort voor kinderen

En of mijn dochter zelf vond dat ze gelijk had met haar enthousiasme? Reken maar! Haar bakje pindacurry ging helemaal op. Niet schoon op, want een kindje van anderhalf dat zelf eet, is heel veel, maar niet schoon 😉

Conclusie

Als je (vaker) vegan wil eten, kan ik je Vegan Comfort alleen maar aanraden. Een dikke pil vol heerlijke plantaardige gerechten, waarmee je het koken zo ingewikkeld kunt maken als je zelf wilt. Ook zeer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen, dus ik zou werkelijk niemand weten voor wie dit boek géén goed decembercadeau is!

Vegan Comfort is uitgegeven door Good Cook en kost €30,95. Het is te koop bij je lokale boekhandel en bij bol.com.

P.S. Ik heb dit boek van de uitgever toegezonden gekregen om een recensie te schrijven. De link naar bol.com is een affiliate link. Dat betekent dat wanneer je via die link bestelt, ik een een beetje commissie krijg, zonder dat jij extra betaalt. Daar maak je me dus erg blij mee!

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt