Witlofsalade met rucola en avocado

Witlofsalade met rucola en avocado

eze witlofsalade met rucola en avocado is behoorlijk stevig van smaak. Bittere witlof, pittige rucola en een frisse citroenvinaigrette met romige avocado.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Deze witlofsalade met rucola en avocado is behoorlijk stevig van smaak. Bittere witlof, pittige rucola en een frisse citroenvinaigrette worden door de zachte, romige avocado tot een mooi geheel gesmeed. Niet alleen erg lekker, maar ook een frisgekleurde salade voor op tafel. Heerlijk bij de barbecue, bijvoorbeeld bij knoflookkip met roze peper, köfte of deze Marokkaanse hamburgers.

Witlofsalade met rucola en avocado

Stevige witlofsalade

Natuurlijk kun je deze witlofsalade ook gebruiken als basis voor een maaltijdsalade. Maak dan een dubbele portie vinaigrette. Voeg vervolgens bijvoorbeeld gekookte linzen of limabonen toe, en hardgekookte eieren. Ook gerookte makreel is hier heerlijk door. Zorg er in ieder geval voor dat je een mooi contrast krijgt tussen wat vettiger en romiger smaken en het frisse en bittere van de salade. Sowieso is ook een stuk goed, stevig brood natuurlijk heerlijk bij deze salade.

Zo maak je witlofsalade met rucola en avocado voor 2 personen:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 3 struikjes witlof
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el vers citroensap
  • 4 flinke handen rucola
  • 1 avocado

Zo maak je het

Witlofsalade maken

Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd de rest in reepjes. Klop in een saladeschaal een flink zure vinaigrette van de olijfolie en het citroensap. Maak op smaak met zout en peper. Doe de witlof in de schaal. Scheur de rucola boven de schaal wat kleiner. Snijd de avocado in blokjes en doe deze in de schaal. Meng de salade goed, totdat alle groenten met een laagje vinaigrette bedekt zijn. Serveer onmiddellijk, anders worden de witlof en de avocado bruin.

Tip

Wil je de salade graag voorbereiden? Maak dan de vinaigrette alvast. De groenten snijden en scheuren is een klusje van niks. Als je dat van tevoren doet, wordt de salade er echt niet mooier op. Bewaar de vinaigrette gewoon in een potje en giet hem na over de gesneden en gescheurde groenten heen.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt