Witlofsalade met rucola en avocado

Deze witlofsalade met rucola en avocado is behoorlijk stevig van smaak. Bittere witlof, pittige rucola en een frisse citroenvinaigrette worden door de zachte, romige avocado tot een mooi geheel gesmeed. Niet alleen erg lekker, maar ook een frisgekleurde salade voor op tafel. Heerlijk bij de barbecue, bijvoorbeeld bij knoflookkip met roze peper, köfte of deze Marokkaanse hamburgers.

Witlofsalade met rucola en avocado

Stevige witlofsalade

Natuurlijk kun je deze witlofsalade ook gebruiken als basis voor een maaltijdsalade. Maak dan een dubbele portie vinaigrette. Voeg vervolgens bijvoorbeeld gekookte linzen of limabonen toe, en hardgekookte eieren. Ook gerookte makreel is hier heerlijk door. Zorg er in ieder geval voor dat je een mooi contrast krijgt tussen wat vettiger en romiger smaken en het frisse en bittere van de salade. Sowieso is ook een stuk goed, stevig brood natuurlijk heerlijk bij deze salade.

Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor witlofsalade met rucola en avocado voor 2 personen:

  • 3 struikjes witlof
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el vers citroensap
  • 4 flinke handen rucola
  • 1 avocado

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Witlofsalade maken

Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd de rest in reepjes. Klop in een saladeschaal een flink zure vinaigrette van de olijfolie en het citroensap. Maak op smaak met zout en peper. Doe de witlof in de schaal. Scheur de rucola boven de schaal wat kleiner. Snijd de avocado in blokjes en doe deze in de schaal. Meng de salade goed, totdat alle groenten met een laagje vinaigrette bedekt zijn. Serveer onmiddellijk, anders worden de witlof en de avocado bruin.

Tip

Wil je de salade graag voorbereiden? Maak dan de vinaigrette alvast. De groenten snijden en scheuren is een klusje van niks. Als je dat van tevoren doet, wordt de salade er echt niet mooier op. Bewaar de vinaigrette gewoon in een potje en giet hem na over de gesneden en gescheurde groenten heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.