Croissant wentelteefjes met chocola en frambozen

 Sint 2020 Sint 2020

Soms heb je mazzel, en nog somser heb je dubbel mazzel: niet alleen croissants als ontbijt, maar ook croissants over. Nu kun je die natuurlijk weggooien, maar je kunt ze ook bewaren. Dat gaat het beste in de vriezer. Als je dan genoeg restjes hebt gespaard (te vergelijken met 2-3 croissants), is het tijd voor restverwerking: croissant wentelteefjes!

Croissant wentelteefjes

Croissants met chocola

Die maak je vervolgens extra lekker met chocola en frambozen. Want er is nog nooit een ontbijtje slechter geworden van chocola en frambozen!

Overigens, als je dit te machtig vind als ontbijt, kun je deze wentelteefjes natuurlijk ook prima als toetje serveren. Liefst met een bolletje ijs!

Wentelteefjes als restverwerking

Ik ben trouwens zo’n groot fan van deze wentelteefjes, dat ik met liefde een beetje van mijn croissant laat staan bij het ontbijt. En natuurlijk kun je ook amandelcroissants, pains au chocolat of andere viennoiseries gebruiken voor deze wentelteefjes!

Croissant wentelteefjes

Wentelteefjes van croissant

Sterker nog, ik gooi de restjes gewoon in het zakje van de bakker in de vriezer, compleet met kruimels. Al die restjes absorberen namelijk het eiermengsel en dat maakt het nu juist zo lekker allemaal. Dat betekent bovendien dat je zelfs oudbakken croissants kunt gebruiken voor dit recept!

Waar wacht je nog op?! Want als je geen croissants hebt, werkt dit stiekem natuurlijk prima met iedere soort oud brood.

Zo maak je croissant wentelteefjes voor 2 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten
  • restjes croissant, een hoeveelheid vergelijkbaar met 2-3 croissants
  • 75 gr pure chocolade
  • 75 gr (bevroren) frambozen
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 1 tl vanille-extract

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 graden. Scheur ondertussen de croissants in kleine stukken boven de ovenschaal. Schud de kruimels uit de zak erbij in de schaal.

Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze met de frambozen bij de croissants in de schaal.

Meng in een kommetje de eieren met de melk en de vanille. Giet het mengsel bij de croissants. Roer alles daarna grondig om. Zorg dat alle stukken croissant in het mengsel liggen.

Bak de croissant wentelteefjes in ca. 25 goudbruin en gaar.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 12 november 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply