Soms heb je mazzel, en nog somser heb je dubbel mazzel: niet alleen croissants als ontbijt, maar ook croissants over. Nu kun je die natuurlijk weggooien, maar je kunt ze ook bewaren. Dat gaat het beste in de vriezer. Als je dan genoeg restjes hebt gespaard (te vergelijken met 2-3 croissants), is het tijd voor restverwerking: croissant wentelteefjes!
Croissants met chocola
Die maak je vervolgens extra lekker met chocola en frambozen. Want er is nog nooit een ontbijtje slechter geworden van chocola en frambozen!
Overigens, als je dit te machtig vind als ontbijt, kun je deze wentelteefjes natuurlijk ook prima als toetje serveren. Liefst met een bolletje ijs!
Wentelteefjes als restverwerking
Ik ben trouwens zo’n groot fan van deze wentelteefjes, dat ik met liefde een beetje van mijn croissant laat staan bij het ontbijt. En natuurlijk kun je ook amandelcroissants, pains au chocolat of andere viennoiseries gebruiken voor deze wentelteefjes!
Wentelteefjes van croissant
Sterker nog, ik gooi de restjes gewoon in het zakje van de bakker in de vriezer, compleet met kruimels. Al die restjes absorberen namelijk het eiermengsel en dat maakt het nu juist zo lekker allemaal. Dat betekent bovendien dat je zelfs oudbakken croissants kunt gebruiken voor dit recept!
Waar wacht je nog op?! Want als je geen croissants hebt, werkt dit stiekem natuurlijk prima met iedere soort oud brood.
Zo maak je croissant wentelteefjes voor 2 personen:
- Kooktijd: 35 minuten
- restjes croissant, een hoeveelheid vergelijkbaar met 2-3 croissants
- 75 gr pure chocolade
- 75 gr (bevroren) frambozen
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 1 tl vanille-extract
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden. Scheur ondertussen de croissants in kleine stukken boven de ovenschaal. Schud de kruimels uit de zak erbij in de schaal.
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze met de frambozen bij de croissants in de schaal.
Meng in een kommetje de eieren met de melk en de vanille. Giet het mengsel bij de croissants. Roer alles daarna grondig om. Zorg dat alle stukken croissant in het mengsel liggen.
Bak de croissant wentelteefjes in ca. 25 goudbruin en gaar.
Sterre zegt
Heerlijk receptje! Al een aantal malen gemaakt, gebruik iets meer melk omdat ik het klaarmaak de avond voor we het eten. Ik gebruik bakchocola en bosbessen.
Emma van der Deijl zegt
Klinkt heerlijk! En goed idee om dan wat meer melk toe te voegen!