Coleslaw met avocadosaus

De naam van deze coleslaw met avocadosaus zegt het eigenlijk al: coleslaw zonder mayonaise. En op deze manier vind ik coleslaw echt veel lekkerder dan met een zware mayonaisesaus. De avocadosaus is namelijk heerlijk licht van smaak. Het gekke is wel dat de smaak van de avocadosaus die van mayonaise heel dicht benadert, maar dan zonder het zware en vettige ervan. Bovendien is de saus natuurlijk groen.

Coleslaw maken

Op deze manier bedek je je kool met een dun laagje groene, smaakvolle saus. Heerlijk bij de barbecue, maar natuurlijk ook zonder fikkie stoken. Geroosterd vlees, frietjes en coleslaw vind ik echt een topcombi. Wil je graag gezondere saus bij je frietjes, maak dan een dubbele portie avocadosaus en serveer die erbij.

Wat at Em - eetdagboek 28

Coleslaw van spitskool

Ik maak mijn coleslaw altijd graag met spitskool, vanwege de frisse smaak en de zachte textuur. Gebruik je een andere koolsoort, dan is het goed om deze een paar uur te laten staan. Op die manier worden de harde nerven van de kool wat zachter gemaakt door het zuur in de avocadosaus.

De makkelijkste manier om de saus te maken is met de staafmixer. Ik gebruikte het hakbakje, maar met het ding zelf werkt het ook. Op die manier wordt de avocadosaus perfect glad. Een blender werkt natuurlijk ook.

Coleslaw met avocadosaus

Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor coleslaw met avocadosaus voor 2 personen:

  • 1 kleine (spits)kool
  • ½ avocado
  • 1 el yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • mespunt harissa

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Coleslaw met avocadosaus maken

Doe de ingrediënten in de staafmixer of blender en pureer tot een gladde saus. Als het mengsel heel dik is, kun je wat water toevoegen. Proef, en breng op smaak met zout. Mix nog eens goed.

Snijd de (spits)kool in dunne reepjes en doe die in een saladeschaal. Giet de avocadosaus over de kool en meng goed. Zet de coleslaw als je daar tijd voor hebt even een half uurtje koud weg, dan kunnen de smaken goed intrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.