Vegan Green Goddess salade

Vegan Green Goddess salade

Frisse, rijkgevulde salade met een romige, kruidige dressing klinkt nogal goed hè? Klopt, deze Green Goddess salade is ook gewoon heel erg lekker. Oorspronkelijk maak je hem met mayonaise en ansjovis, maar ik heb hem lekker vegan gemaakt.

Vegan Green Goddess salade

Ik maakte hem met de onderstaande groenten, maar voel je vooral vrij om daarmee te variëren en experimenteren, het is immers jouw salade. Ik voegde ingelegde rode ui en pistachedukkah toe voor meer smaak en crunch.

Met brood erbij is dit een heerlijke lichte maaltijd, maar deze vegan Green Goddess salade doet het ook erg goed als kleurrijk bijgerecht.

Green Goddess dressing met spirulina

Voor mijn klant Supergreens Spirulina ontwikkelde ik onlangs dit recept. Green Goddess was al een tijdje hip op TikTok, maar ik kende het ver daarvoor al van deze Amerikaanse foodblog.

Het is een romige dressing op basis van allerlei groene kruiden. Dat zorgt voor een mooie, groene dressing die ook nog eens heel gezond is. Het leuke is dat die kleur met verse spirulina nog veel mooier wordt, een diep en intens groen.

Vegan Green Goddess salade

Verse spirulina en vers ingevroren spirulina zijn in tegenstelling tot de gedroogde variant smaakloos, waardoor je ze aan van alles kunt toevoegen, van je koffie tot je ontbijt. Trouwens ook een gezonde manier om blauwe kleurstof te maken: vers ingevroren spirulina ontdooien en 24 uur laten staan, dan is het blauw geworden, heel cool. En een megahit bij mijn kinderen natuurlijk.

Zo maak je vegan Green Goddess salade voor 2 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten

    Voor de Green Goddess salade

  • 1 bosjes radijsjes
  • 1/2 el extra vierge olijfolie
  • 2 gekookte/gestoomde bieten
  • 1 avocado
  • 1/4 komkommer
  • 1 little gem sla
  • Voor de Green Goddess dressing

  • 40 gr gemengde groene kruiden – peterselie, dille, basilicum, bieslook, munt, koriander etc
  • 70 gr plantaardige Griekse yoghurt
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 tl lichte miso
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: 2 tl verse of ontdooide spirulina

Zo maak je het

Doe de helft van de radijsjes in een ruime ovenschaal met 1/2 el olijfolie, 1 tl citroensap en een snuf zou en peper. Schud even om. Verwarm de grill en grill de radijsjes.

Snijd ondertussen de bieten in partjes. Voeg ze toe in de ovenschaal wanneer de radijsjes tot ze roze kleuren en een klein bruin randje hebben en rooster het geheel tot alle groenten mooie donkerbruine randjes hebben. Hoe lang dit precies duurt, hangt af van je oven, dus houd ze goed in de gaten!

Vegan Green Goddess dressing

Maak ondertussen de Green Goddess dressing. Doe hiervoor de kruiden in de keukenmachine of blender met de yoghurt, de olijfolie, het citroensap, de miso en eventueel de spirulina en draai tot een mooie gladde saus.

Snijd vervolgens de resterende radijsjes in plakjes en/of kwarten, de avocado in plakjes of blokjes en de komkommer in halve plakjes. Verdeel alle groenten over 2 borden en sprenkel de Green Goddess over de salade. Serveer direct!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt