Indiase eiercurry met spinazie en doperwten

Zo, dat was alweer een tijdje geleden, maar met alle gezellige bezoekjes van de laatste tijd, vlogen de dagen voorbij. Deze week is het hier in Luxemburg echter carnavalsvakantie, en dat betekent iets meer rust op het werk, en dus ook iets meer tijd voor mezelf en mijn recepten!

Indiase eiercurry met spinazie en doperwten

Curry met eieren

Dit recept stamt nog uit de tijd dat ik – alweer tien (!) jaar geleden –  in Frankrijk woonde en voor het eerst ie-de-re dag voor mezelf moest koken: dat was even wennen! Anderzijds bood het ook de gelegenheid om gerechten te verzinnen of te proberen die ik thuis niet elke dag kreeg. Dit recept voor eiercurry (toen nog zonder groente maar mét ananas) bleek een blijvertje, nota bene ook bij mijn ouders thuis.

Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten voor Indiase eiercurry voor 2 personen:

  • 3 hardgekookte eieren, in grove stukken gesneden of gescheurd
  • 1 grote of 2 kleine uien, gesnipperd
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el currypoeder (evt meer naar smaak), ik gebruik vaak Curry Masala van Dille&Kamille
  • 1 tl  gemalen komijn
  • chilipeper naar smaak en tolerantie
  • spinazie: ik gebruikte 6 diepvriesblokjes voor 2 personen, ontdooid en goed uitgelekt
  • 120 gr diepvriesdoperwten
  • rijst, naan oid naar smaak

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (2 reacties) Loading...

Indiase curry maken

Verhit in een wok of braadpan een scheut olie en fruit daarin de ui tot hij glazig ziet. Voeg de curry en komijn toe en fruit 2 minuten mee. Voeg dan de kokosmelk toe. Laat even pruttelen en proef dan: voeg als je wilt hier alvast chilipeper en zout toe. Laat vervolgens op laag vuur pruttelen tot de saus mooi geel is en dik begint te worden. Voeg dan de groenten toe.

Laat opnieuw pruttelen tot de saus wat opdikt (niet te veel) en proef opnieuw: maak op smaak met chilipeper, zout en eventueel nog wat extra currypoeder. Voeg als laatste de eieren toe en laat ze even meewarmen.

Bestrooi met verse koriander (of platte peterselie, zoals achter de pan op de foto) en serveer met rijst, naan, chapati of een combinatie daarvan. Lekker met een koud biertje ernaast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.