Indiase curry met ei, spinazie en doperwten

 Sint 2020 Sint 2020

UPDATE: dit recept voor Indiase curry met ei, spinazie en doperwten is in 2020 voorzien van nieuwe foto’s (dat was hoog tijd) én een iets aangepaste receptuur. Bovendien heb ik een vegan variant toegevoegd.

Zo, dat was alweer een tijdje geleden, maar met alle gezellige bezoekjes van de laatste tijd, vlogen de dagen voorbij. Deze week is het hier in Luxemburg echter carnavalsvakantie, en dat betekent iets meer rust op het werk, en dus ook iets meer tijd voor mezelf en mijn recepten!

Indiase curry met ei, spinazie en doperwten

Curry met eieren

Dit recept stamt nog uit de tijd dat ik – alweer tien (2020 edit: 17….) jaar geleden –  in Frankrijk woonde en voor het eerst ie-de-re dag voor mezelf moest koken: dat was even wennen! Anderzijds bood het ook de gelegenheid om gerechten te verzinnen of te proberen die ik thuis niet elke dag kreeg. Dit recept voor curry met ei (toen nog zonder groente maar mét ananas) bleek een blijvertje, nota bene ook bij mijn ouders thuis.

Indiase curry met ei, spinazie en doperwten

Vegan curry met kikkererwten in plaats van ei

Inmiddels heb ik ook een vegan variant van deze curry bedacht: vervang hiervoor de eieren door een blik kikkererwten.

Zo maak je Indiase curry met ei, spinazie en doperwten voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 3 eieren, voor een vegan versie te vervangen door 1 blik kikkererwten
  • 1 grote ui
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el currypoeder (ik gebruik curry madras van Jonnie Boer)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 225 gr diepvriesspinazie
  • 150 gr diepvriesdoperwten
  • rijst, naan oid naar smaak

Zo maak je het

Indiase curry maken

Kook de eieren hard en snipper de ui. Verhit in een wok of braadpan een scheut olie en fruit daarin de ui tot hij glazig ziet. Voeg de kruiden toe en fruit 2 minuten mee. Voeg dan de kokosmelk toe.

Curry met spinazie

Laat even pruttelen en proef dan: voeg als je wilt hier alvast chilipeper en zout toe. Voeg dan de spinazie toe en laat de curry vervolgens op laag vuur pruttelen. Roer af en toe om de spinazie los te maken.

Voeg wanneer de saus mooi dik is de doperwten toe. Snijd of scheur de eieren in grove stukken en voeg ze toe aan de saus.

Laat opnieuw pruttelen tot de saus wat opdikt (niet te veel) en proef opnieuw: maak op smaak met chilipeper, zout en eventueel nog wat extra currypoeder.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.3 / 5. Aantal: 10

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 17 februari 2014

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply