Vega loaded nachos

Vega loaded nachos

Wat mij betreft de perfecte snack om mee te borrelen als je met een klein gezelschap bent: loaded nachos. Deze vegetarische variant is mijn favoriet!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Sinds onze eerste trip naar New York, nu 5 (vijf! Snif!) jaar geleden, ben ik verslingerd aan loaded nachos. Ook tijdens onze grote reis door de VS een jaar later heb ik me daaraan flink tegoed gedaan. En net als in de VS, gooi ik er het liefst ook radijs of rammenas op. Geen idee waarom, maar dat vind ik zó lekker bij nachos!

Nog altijd is het mijn favoriete snack als ik buiten de deur ga borrelen, maar helaas zijn de in Nederland lang niet overal goed genoeg. Toen we onlangs een weekendje in Nijmegen waren, aten we bij Cali perfecte loaded nachos, en eenmaal weer thuis wilde ik ze wéér. Dus dook ik de keuken in.

Vega loaded nachos

Al mijn loaded nachos

Op mijn site vind je al recepten voor loaded nachos met gehakt en met pulled pork, maar een vegetarische variant kon natuurlijk niet ontbreken! Deze vegetarische loaded nachos zijn mijn nieuwe favoriet: hartig, snacky en stiekem nog best een beetje gezond door de groente onderop.

Wil je meer? Maak er dan zelf salsa en/of guacamole bij!

Ik heb trouwens verschillende soorten kaas gebruikt. Op die manier heb je én lekkere kaasdraden, én umami en een beetje zachtheid.

Vega loaded nachos

Zo maak je vega loaded nachos voor 2 personen:

 • Kooktijd: 30 minuten
 • 1 blik zwarte bonen (400 gr) afgespoeld en uitgelekt
 • 1 blik maïs (300 gr), afgespoeld en uitgelekt
 • 2 tl gemalen komijn
 • 1 tl pimentón
 • 200 gr geraspte kaas, bijvoorbeeld een mix van belegen kaas en gruyère
 • 200 gr nachos
 • 2 el gepekelde jalapeñoschijfjes
 • 1 avocado
 • 1 rode peper
 • 200 gr snoeptomaatjes
 • 1 bosje koriander
 • 1 limoen
 • radijs of rammenas naar smaak
 • 100 ml zure room

Zo maak je het

Zelf loaded nachos maken

Verwarm de oven op 200 graden. Meng de zwarte bonen en de maïs met de komijn en de pimentón. Schep 3/4 van het mengsel in een grote ovenschaal of braadslee. Verdeel hier 1/3 van de geraspte kaas over.

Leg hierop 1/4 van de jalapeñoschijfjes. Bedek met de helft van de nachos. Verdeel daarover weer 1/3 van de kaas en 1/4 van de jalapeños.

Verdeel hierover de rest van de nachos, met daarop de rest van de kaas, de rest van de jalapeños en de rest van het maïsmengsel.

Nachos uit de oven

Bak de nachos in de hete oven tot de kaas gesmolten is en begint te bruinen en de nachos bruine randjes krijgen. Dit duurde bij mij ongeveer een kwartier. Zonodig kun je aan het einde nog even de grill aanzetten.

Toppings voor je nachos

Maak ondertussen de toppings klaar. Snijd de avocado in plakjes en de rode peper in ringetjes. Halveer de tomaatjes of snijd ze in kwarten. Hak de koriander grof en snijd de limoen in kwarten. Wil je er net als ik radijs of rammenas op, snijd die dan in flinterdunne plakjes.

Verdeel de toppings over de nachos, schep er zure room bij en serveer direct.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt