Nadat ik voor het eerst zelf pulled pork had gemaakt, was ik laaiend enthousiast en wilde ik meteen nog meer gerechten met pulled pork eten. Hoog op mijn lijstje stonden nachos met pulled pork. Zowel in Mexico als in de VS heb ik nooit pulled pork bij mijn nachos gekregen, maar mijn reizen daarheen hebben wel mijn liefde voor nachos aangewakkerd. Dit recept voor nachos met pulled pork kon dan ook niet uitblijven. Perfect snackvoer voor het weekend. Door alle groente geschikt als hoofdgerecht voor twee, of natuurlijk als borrelhap voor 4-8 personen!
Nachos met pulled pork
Alleen pulled pork is natuurlijk niet genoeg voor lekkere nachos. Ik ben behoorlijk losgegaan met lekkere toppings! Naast uiteraard de usual suspects zoals avocado en kaas – gruyère, want dat past perfect bij het pittige vlees – heb ik ook een lekkere maïssalsa gemaakt. Heb je lievere gewone salsa of guacamole, dan maak je die vast ook het liefst zelf. Dat is immers oneindig veel lekkerder, en supermakkelijk.
De maïssalsa is pittig en een beetje zoet, wat mij betreft een perfecte combinatie. Uiteraard staat het je vrij om met toppings zoveel te variëren als je wilt.
Pulled pork met zwarte bonen
Omdat ik een dikke laag vlees wel wat heftig vond, heb ik zwarte bonen gemengd met de pulled pork. Extra lekker, want zo heb je nóg meer verschillende texturen! Mals vlees, zachte bonen, romige kaas en avocado, knapperige nachos en een salsa met bite!
Zo maak je nachos met pulled pork voor 2 personen (of voor 4-8 als hapje):
- Kooktijd: 20 minuten
- 400 gr pulled pork
- 1/2 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt (uitgelekt gewicht 125 gr)
- 100 gr gruyère (liefst aan een stuk en ander grof geraspt)
- 1 jalapeño of rode peper (wat jij het lekkerst vindt)
- 15 gr koriander
- 1 rode ui
- 1 limoen
- 1 klein blikje maïskorrels
- 150 gr (1 zak) naturel tortillachips
- Toppings naar smaak: avocado, kleine tomaatjes, Griekse yoghurt
Zo maak je het
Meng de pulled pork met de bonen. Verwarm ze samen in een pan of in de magnetron, tot de pulled pork goed heet is. Rasp de gruyère grof als dat nog niet gebeurd is. Verwarm de oven op 200 graden.
Nachos met maïssalsa
Maak ondertussen de maïssalsa. Hak daarvoor met de keukenmachine, blender, hakbakje van de staafmixer of gewoon met een mes de peper, 3/4 van de koriander en ui tot een grof mengsel. Mix dit met het sap van een halve limoen en de maïskorrels, net zo lang tot alles goed gemengd is. Voeg geen zout toe: de nachos zijn zout genoeg.
Nachos met pulled pork maken
Dan ga je de nachos opbouwen. Neem een ovenschaal van ongeveer 20*30 cm en spreid hier ongeveer 1/3 van de chips in uit. Schep er de helft van de pulled pork op. Bestrooi met 1/3 van de kaas. Maak zo nog een laag. Bedek met de rest van de nachos en strooi hier de rest van de kaas overheen. Bak de nachos in ongeveer 10 minuten tot de kaas gesmolten is en de nachos iets beginnen te kleuren.
Nachos met toppings
Snijd terwijl de nachos in de ovenstaan de avocado in plakjes en de tomaatjes doormidden. Snijd de overgebleven halve limoen in partjes. Hak de koriander grof.
Serveerde nachos met alle toppings: maïssalsa, avocado, tomaatjes, koriander, limoenpartjes en een beetje Griekse yoghurt.
Mexicaans | Snack | texmex | Zwangerproof
Laat hier weten wat je er van vindt