Nachos met gehakt

Nachos met gehakt

Deze nachos zijn niet alleen fantastische comfortfood, maar ook geweldig als borrelhapje. Maak ze bijvoorbeeld voor oud & nieuw!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Knapperige nachos met een lading vulling met gehakt. Zó’n goede snack! Zoals alle gerechten met gehakt, maak ik deze nachos met gehakt tegenwoordig het liefste met vegetarisch gehakt. Zelfde textuur en smaak, maar dan zonder dat er een dier voor dood hoeft.

Nachos met (vega) gehakt

Deze nachos met gehakt zijn niet alleen fantastische comfortfood, maar ook geweldig als borrelhapje. Wij aten deze schaal gewoon met zijn tweetjes leeg, gewapend met ieder een vork, maar als je deze nachos gewoon op tafel zet en iedereen van een klein bordje en/of servetje en/of vork voorziet, serveer je dit ook heel makkelijk aan een groep. Extra lekker met zelfgemaakte guacamole. Met oud en nieuw bijvoorbeeld!

Nachos met gehakt

Zo maak je nachos met gehakt voor 2 hongerige personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 200 gr (vega) gehakt
  • 1 chipotlepeper 
  • 1 tl gemalen komijn
  • 150 gr jong belegen geraspte kaas
  • 1 blik zwarte of zwarteogenbonen (400 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 klein blikje maïs, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gr nachochips
  • gehakte koriander, zure room of Griekse yoghurt, avocado of zelfgemaakte guacamole

Zo maak je het

Bak het gehakt op middelhoog vuur rul met de chipotle en de komijn. De chipotle valt als het goed is vanzelf uit elkaar. Proef en maak eventueel op smaak met zout en peper. Voeg dan de bonen en de maïs toe en verwarm het geheel goed door.

Nachos met gehakt maken

Maak dan de laagjes in de ovenschaal: verdeel 1/3 van de nachos over de bodem van de schaal. Verdeel er de helft van het gehaktmengsel over en leg hierop de helft van de kaas.

Verdeel hierover weer 1/3 van de nachos. Bedek met de andere helft van het gehaktmengsel. Verdeel hierover de rest van de nachos en bedek die weer met de laatste kaas.

Verwarm de ovengrill voor en zet de schaal eronder. Houd de boel goed in de gaten: voor je het weet is je bovenlaag verbrand, die moet natuurlijk goudbruin zijn. Bestrooi de nachos indien gewenst met wat gehakte koriander

Extra lekker met zure room of Griekse yoghurt en zelfgemaakte guacamole. Echt, doe me een lol. Maak de guacamole even zelf. Géén werk, en die troep uit een potje met 1% avocado slaat nergens op en is ook nog eens vies.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt