Deze nachos met gehakt zijn niet alleen fantastische comfortfood, maar ook geweldig als borrelhapje. Wij aten deze schaal gewoon met zijn tweetjes leeg, gewapend met ieder een vork, maar als je deze nachos gewoon op tafel zet en iedereen van een klein bordje en/of servetje en/of vork voorziet, serveer je dit ook heel makkelijk aan een groep. Extra lekker met zelfgemaakte guacamole. Met oud en nieuw bijvoorbeeld!
Zo maak je nachos met gehakt voor 2 hongerige personen:
- Kooktijd: 25 minuten
- 8 taco’s
- 200 gr gehakt
- 1 chipotlepeper (meer over de verkrijgbaarheid daarvan lees je hier, vervang eventueel door 1 tl pittige pimentón)
- 1 tl gemalen komijn
- 150 gr kaas (geraspt, in plakken, geitenkaas, koeienkaas, alles mag)
- 1 blik zwarte of zwarteogenbonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 klein blikje maïs, afgespoeld en uitgelekt
- Evt: gehakte koriander, zure room of Griekse yoghurt, zelfgemaakte guacamole
Zo maak je het
Bak het gehakt op middelhoog vuur rul met de chipotle en de komijn. De chipotle valt als het goed is vanzelf uit elkaar. Proef en maak eventueel op smaak met zout en peper. Voeg dan de bonen en de maïs toe en verwarm het geheel goed door.
Zelf nachos maken
Maak dan de laagjes in de ovenschaal: breek 3 taco’s in grove stukken en bedek daarmee de bodem van de schaal. Verdeel er de helft van het gehaktmengsel over en leg hierop de helft van de kaas.
Verdeel hierover weer 3 taco’s in grove stukken. Bedek met de andere helft van het gehaktmengsel. Verdeel hierover weer 2 taco’s in grove stukken en bedek die weer met de laatste kaas.
Verwarm de ovengrill voor en zet de schaal eronder. Houd de boel goed in de gaten: voor je het weet is je bovenlaag verbrand, die moet natuurlijk goudbruin zijn. Bestrooi de nachos indien gewenst met wat gehakte koriander
Extra lekker met zure room of Griekse yoghurt en zelfgemaakte guacamole. Echt, doe me een lol. Maak de guacamole even zelf. Géén werk, en die troep uit een potje met 1% avocado slaat nergens op en is ook nog eens vies.
Laat hier weten wat je er van vindt