Nachos met gehakt

Deze nachos met gehakt zijn niet alleen fantastische comfortfood, maar ook geweldig als borrelhapje. Wij aten deze schaal gewoon met zijn tweetjes leeg, gewapend met ieder een vork, maar als je deze nachos gewoon op tafel zet en iedereen van een klein bordje en/of servetje en/of vork voorziet, serveer je dit ook heel makkelijk aan een groep. Extra lekker met zelfgemaakte guacamole. Met oud en nieuw bijvoorbeeld!

Wat at Em - eetdagboek 15

Zo maak je nachos met gehakt voor 2 hongerige personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 8 taco’s
  • 200 gr gehakt
  • 1 chipotlepeper (meer over de verkrijgbaarheid daarvan lees je hier, vervang eventueel door 1 tl pittige pimentón)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 150 gr kaas (geraspt, in plakken, geitenkaas, koeienkaas, alles mag)
  • 1 blik zwarte of zwarteogenbonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 klein blikje maïs, afgespoeld en uitgelekt
  • Evt: gehakte koriander, zure room of Griekse yoghurt, zelfgemaakte guacamole

Zo maak je het

Bak het gehakt op middelhoog vuur rul met de chipotle en de komijn. De chipotle valt als het goed is vanzelf uit elkaar. Proef en maak eventueel op smaak met zout en peper. Voeg dan de bonen en de maïs toe en verwarm het geheel goed door.

Nachos

Zelf nachos maken

Maak dan de laagjes in de ovenschaal: breek 3 taco’s in grove stukken en bedek daarmee de bodem van de schaal. Verdeel er de helft van het gehaktmengsel over en leg hierop de helft van de kaas.

Nachos

Verdeel hierover weer 3 taco’s in grove stukken. Bedek met de andere helft van het gehaktmengsel. Verdeel hierover weer 2 taco’s in grove stukken en bedek die weer met de laatste kaas.

Nachos

Verwarm de ovengrill voor en zet de schaal eronder. Houd de boel goed in de gaten: voor je het weet is je bovenlaag verbrand, die moet natuurlijk goudbruin zijn. Bestrooi de nachos indien gewenst met wat gehakte koriander

Extra lekker met zure room of Griekse yoghurt en zelfgemaakte guacamole. Echt, doe me een lol. Maak de guacamole even zelf. Géén werk, en die troep uit een potje met 1% avocado slaat nergens op en is ook nog eens vies.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 27 december 2015

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply