Tostada met biet en chipotle

Tostada met biet en chipotle

Een supersnel en makkelijk (vegan) gerecht: tostada met geroosterde biet en saus met chipotle. Spicy, krokant, gezond en feestelijk.

Weet jij wat het verschil is tussen taco’s en tostada’s? Verwarrend genoeg voor eters die knapperige tacoschelpen gewend zijn: tostada’s zijn knapperig, taco’s zijn zacht. Belegd met zachte biet en frisse, pittige saus met chipotle is het knapperige van de tostada een heerlijk contrast!

Tostada met biet en chipotle

Vegan tostada met chipotle

Ik serveerde mijn tostada’s trouwens niet alleen met biet, maar ook met zalm, zoals vistaco’s. Daar maak ik dan overigens gewoon een simpele salsa of guacamole bij, dat is heerlijk in combinatie met de tostada’s met biet.

Serveer je alleen de tostada met biet, dan kun je er ook voor kiezen om plantaardige yoghurt te gebruiken. Daarmee is je gerecht in één klap vegan. De chipotle die ik gebruik voor door de yoghurt, is gewoon bij de supermarkt te koop.

Biet op tostada’s

Ik gaar mijn bietjes in de oven, gewoon in een schaaltje of in folie als ik iets anders klaarmaak. Hoe lang het duurt, hangt af van het formaat van de bietjes. Hoe kleiner ze je snijdt, hoe sneller je aan tafel kunt dus.

De bieten bewaar ik dan gewoon in de oven tot ik de tostada’s eet. Je kunt ook kiezen voor gare bietjes uit de supermarkt, maar die zijn gekookt en dat is echt minder lekker dan geroosterd.

Je kunt de bieten natuurlijk op de dag zelf maken, snijd ze dan in kleine stukjes en rooster die, met 1 el olijfolie, 20 minuten op 200 graden.

De tostada’s koop ik trouwens gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. Ik vind het wel lekkerder om ze een minuutje in de oven te verwarmen, dat doet veel voor de smaak!

Zo maak je tostada’s met biet en chipotle voor 2 personen:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 500 gr gare rode biet
  • 1 pakje tostada’s
  • 100 gr (plantaardige) Griekse yoghurt
  • 1 el chipotle in saus
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 limoen
  • verse koriander

Zo maak je het

Snijd de bieten in kleine blokjes. Verwarm ondertussen de tostada’s even in de oven.

Roer de yoghurt los met de chipotle, de komijn en en het sap van 1/4 limoen. Proef, en voeg als je wilt meer chipotle en/of limoen toe. Hak ten slotte de koriander grof.

Serveer elke tostada belegd met biet en de chipotle-yoghurt, met daarnaast extra saus, de koriander en partjes limoen om erboven uit te knijpen.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt