Soft taco's met pompoen en halloumi

Soft taco’s met pompoen en halloumi

Rijkgevulde zachte taco’s met frisse pompoen, romige zwarte bonen en hartige, knapperige halloumi. Klinkt goed hè? Klopt wel, want dat zijn ze!

Soft taco's met pompoen en halloumi

Soft taco’s

Maar hoe zit het nou met taco’s Emma? Zijn dat nou die harde schelpen of wat er hier op de foto staat?

Het is ook een beetje verwarrend, want het zijn allebéi taco’s. De harde tacoschelpen die in Nederland worden verkocht, zijn in feit Tex Mex taco’s. Wat in de Mexicaanse keuken een taco heet, is een klein, zachte tortilla die wordt gevuld en dubbel gevouwen (vandaar de vorm van de TexMex taco’s).

De truc bij het eten van een Mexicaanse taco? Kantel je hoofd, niet je taco! op die manier blijft de vulling erin en kun je toch normale happen nemen.

Soft taco's met pompoen en halloumi

Taco’s met pompoen en halloumi

Dol als ik ben op halloumi, werd ik heel blij van het recept voor tostada’s met pompoen en halloumi dat ik in mijn favoriete Franse kooktijdschrift las. Natuurlijk kon ik het niet laten om er van alles aan te tweaken, zodat het uiteindelijk een totaal ander recept werd, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Zo kwam ik tot dit recept, en dat bleek een megahit. Nou is ons hele gezin tamelijk verzot op “wepsj”, maar dan nóg.

Zoals altijd rooster ik de maïs voor deze taco’s. Hoeft niet, is wel véél lekkerder. Om het nog fijner te maken, deed ik er dit keer Al-Andalus kruiden van Jonnie Boer bij, maar ook zonder is het heerlijk. Mag je dus zelf kiezen.

Zo maak je soft taco’s met pompoen en halloumi voor 2 personen:

  • Kooktijd: 45 minuten
  • 300 gr (gare) pompoen (ga uit van 400 gr pompoen met schil)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 limoenen
  • 1 blik maïs (400 gr) afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik zwarte bonen (400 gr) afgespoeld en uitgelekt
  • 1/2 tl pimentón
  • 1 tl komijn
  • 225 gr halloumi
  • 6-8 kleine tortilla’s
  • koriander en radijs naar smaak

Zo maak je het

Begin met de pompoen. Die kun je op 2 manieren klaarmaken. Mijn favoriete methode is om de pompoen in de (stoom)oven te roosteren tot hij gaar is, liefst op een eerder moment als ik toch al de oven aan heb. Wat mij betreft de makkelijkste manier van mealpreppen. Op die manier ben je op de dag zelf bovendien veel sneller klaar. Je hoeft de pompoen dan alleen maar even op te warmen in een pannetje.

Heb je geen gegaarde pompoen, volg dan de instructies hieronder.

Wraps met pompoen

Snijd de pompoen in blokjes en doe deze met 1 el olie in een pan. Zet op middelhoog vuur en voeg een scheutje water toe. Laat de pompoen zo terwijl je af en toe roert gaar en zacht worden.

Voeg het sap van 1/2 limoen toe aan de pompoen en prak tot een grove puree. Proef en maak op smaak met wat zout en peper. Niet te veel zout, want de halloumi is ook zout.

Geroosterde maïs

Verwarm ondertussen de oven op 200 gr hete lucht. Spreid de maïs uit op een bakplaat en besprenkel met het sap van 1/2 limoen en 1 el olie. Bestrooi met zout naar smaak en desgewenst 1 tl Al-Andalus kruiden. Schep alles even om en rooster de maïs 20 minuten in de oven.

Rijkgevulde wraps

Doe de zwarte bonen met de 1/2 el olie, de pimentón en de komijn in een pan. Verwarm op laag vuur terwijl je af en toe roert. Proef en maak op smaak met wat zout. Niet te veel, want de halloumi is zout!

Snijd ondertussen de halloumi in plakken en bestrijk deze met het laatste beetje olie. Grill de plakken, of bak ze in een koekenpan.

Snijd de radijsjes in plakken en snijd de tweede limoen in kwarten. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zet alles op tafel en vul de wraps met pompoen, zwarte bonen, maïs, halloumi, radijs, koriander en limoensap.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt