Snelle chai latte

Snelle chai latte met thee

Een super snelle manier om een heerlijke, minder zware chai latte te maken. Zit jij ook altijd zo vol na een chai? Deze versie is licht!

Koud hè?! Perfect weer om op te warmen met een snelle kop chai latte. Chai (nooit chai thee, want chai ís thee) of chai latte is een heerlijk drankje uit India van opgeschuimde (plantaardige) melk waarin zwarte thee en specerijen zijn meegetrokken.

Snelle chai latte

Chai en golden milk

Daardoor lijkt het trouwens ook op de bekende golden milk, warme melk waarin ook kurkuma is meegetrokken waardoor het een prachtige knalgele kleur krijgt.

Lichtere chai latte

Superlekker, maar het duurt even om te maken, en, belangrijker, net als Karin Luiten vind ik het eigenlijk net iets te zwaar, zowel chai latte als golden milk. In die koude weer hebben we natuurlijk wel warme drankjes nodig, en dus dook ik de keuken in om een lichtere versie te bedenken!

Makkelijk chai

Makkelijker dan de meeste chai-recepten, omdat je geen speciale thee nodig hebt, met kruiden die bijna iedereen wel in huis heeft. Lichter omdat er naast melk ook thee in gaat. Ik gebruik meestal koemelk, omdat ik dat altijd bij de hand heb.

Snelle chai latte

Vegan chai latte

Als ik een plantaardige versie wil maken, gebruik ik qua smaak graag amandelmelk, omdat de smaak daarvan goed past bij die van de specerijen. Dat schuimt echter niet lekker, dus ik kies meestal voor havermelk.

En wil je wél de kruiden, maar dan ook opwarmen met alcohol? Probeer dan zeker eens mijn glühwein of haardvuurcocktail!

Zo maak je snelle chai latte voor 2 personen:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 1 zakje zwarte thee
  • 200 ml kokend water
  • 250 ml (haver)melk
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemalen gember
  • 2 tl maple syrup
  • 1/4 tl gemalen kardemom (optioneel)

Zo maak je het

Zet 1 kop sterke zwarte thee van het theezakje+200 ml kokend water. Als de thee bijna diep donker van kleur is, na 3 minuten ongeveer, is het tijd om de melk op te schuimen.

Dit kan met een melkopschuimer of met zo’n kloppertje. Pas in het laatste geval wel op dat je de melk van tevoren niet té warm maakt, want dan smaakt je chai latte minder lekker.

Chai met maple syrup

Klop de kruiden en de maple syrup door de opgeschuimde melk heen en verdeel die over 2 mokken. Verdeel daarna de thee over de mokken en serveer direct, eventueel bestrooid met wat extra kaneel.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt