Voor mijn lunches ben ik dol op kommetjes. Zeker als ik de hele dag thuis ben, vind ik het knusse gevoel van een kommetje eten voor mijn neus zó fijn! Deze salade bowl is bovendien heerlijk gevuld met granen, groente, granaatappel en geitenkaas. En natuurlijk is hij ‘s avonds nét zo lekker.
Salade bowl met geitenkaas
Voor deze salade bowl heb ik geitenkaasparels gebruikt die ik had gekregen tijdens Business Ingredients. Uiteraard kun je hiervoor evengoed gewone zachte geitenkaas gebruiken, die moet je dan alleen even verbrokkelen boven je bowl.
Ik ben dol op granaatappelpitjes in mijn salades: het frisse en knapperige voegt eigenlijk altijd iets toe. Gebruik je een hele granaatappel, dan kun je de rest gebruiken voor bijvoorbeeld een cocktail!
Zo maak je snelle salade bowl voor 2 personen:
- Kooktijd: 20 minuten
- 120 gr granen naar keuze, ik heb parelgort gebruikt
- 180 gr diepvriesdoperwtjes
- 1 avocado
- 2 el pistachenoten
- 10 blaadjes munt
- 2 tl citroensap
- 2 el extra vierge olijfolie
- 75 gr zachte geitenkaas(parels)
- 4 el granaatappelpitten
Zo maak je het
Salade bowl met granen
Kook de granen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 minuten de doperwten mee.
Snijd ondertussen de avocado in blokjes en hak de pistachenoten grof. Snijd ook de munt fijn.
Klop daarna in een kommetje een vinaigrette van het citroensap en de olijfolie met zout en peper naar smaak.
Giet de granen en de doperwten af wanneer ze gaar zijn. Spoel ze vervolgens af met koud water en laat goed uitlekken. Verdeel ze over twee kommen.
Salade met granaatappel en geitenkaas
Sprenkel de vinaigrette erover en verdeel dan de avocado en de geitenkaas over de kommen. Schep daarna alles luchtig om. Bestrooi ten slotte met de munt, pistachenoten en granaatappelpitten.
Laat hier weten wat je er van vindt