Parelcouscous met granaatappel en geroosterde groente

Soms heb ik van die gerechten die ik even tussen de bedrijven door maak, en die dan nog zoveel mooier en lekkerder worden dan ik van tevoren bedacht had. Deze parelcouscous met geroosterde groente en granaatappel is zo’n gerecht.

Parelcouscous met granaatappel en geroosterde groente

Eind november zaten er opeens courgette en aubergine in mijn groentetas. Beetje maf moment, maar vooruit, de kassenteelt is dankzij warmtepompen en ledverlichting inmiddels hartstikke duurzaam, dus dat vond ik een prima excuus om ook in de donkere wintermaanden zomergroenten te eten.

Ook eerlijk: de hebben in de zomer wel meer smaak! Dat lossen we in deze salade eenvoudig op door de groente te roosteren en er lekker smaakmakers bij te doen. Ik ben benieuwd hoe barstensvol smaak deze salade in de zomer is!

Parelcouscous met granaatappel en geroosterde groente

Zo maak je parelcouscous met granaatappel en geroosterde groente voor 2 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 125g parelcouscous
  • een handje spinazie
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl oranjebloesemwater
  • 1/2 tl gedroogde munt
  • 1/4 tl sumac, plus extra om te garneren
  • 1 el ongezouten, gepelde pistachenootjes
  • 2 el granaatappelpitjes

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht of 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de courgette in de lengte doormidden en de helften in dunne plakjes. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en de kwarten ook in dunne plakjes.

Verspreid de plakjes over de bakplaat en bestrooi met zout naar smaak en flink wat versgemalen peper. Besprenkel met 1 el olijfolie en hussel alles goed om. Rooster de groenten 20-25 minuten, tot ze gaar zijn en donkerbruine plekjes hebben.

Parelcouscous met geroosterde groente

Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was indien nodig de spinazie en verdeel de blaadjes over een grote schaal of over twee borden.

Klop in een ruime schaal een dressing van de overgebleven olijfolie, de granaatappelmelasse, het citroensap, het oranjebloesemwater, de gedroogde munt en de sumac. Proef en maak op smaak met zout en peper.

Hak daarna de pistachenootjes grof. Stort vervolgens de parelcouscous en de gare groente in de schaal bij de dressing en schep alles goed om.

Laat heel even staan om af te koelen en verdeel dan de parelcouscous met de groente over de spinazie. Bestrooi de salade met de nootjes, de granaatappelpitjes en nog wat extra sumac.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 2

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.