Rabarbercrumblecake

Rabarbercrumblecake

Het beste van rabarbercrumble en het beste van rabarbercake verenigd in deze rabarbercrumblecake! Smeuïg, knapperig en boordevol rabarber.

Er is weinig eten waar ik zo blij van word als van rabarber. Rabarbermoes door de yoghurt, mijn favoriete taart, rabarbercrumble, rabarbercake, rabarbercrumblecake, bieten-rabarbersoep, kom er maar in! En gek genoeg stonden er tot nu toe helemaal geen rabarberrecepten op mijn site. De hoogste tijd voor verandering dus.

UPDATE: niet alleen is er inmiddels een rabarbertaart bij gekomen, maar ook rabarberpickle én nieuwe foto’s bij dit recept.

Rabarbercrumblecake

Ik ben dol op rabarbercrumble en dat is ook echt heerlijk. Maar in het kader van mijn eten uitdelen is rabarbercrumble natuurlijk niet zo handig. Deze rarbarbercrumblecake kun je wél gemakkelijk uitdelen. Maar goed ook, want van alle baksels die mr. Em aan zijn collega’s heeft uitgedeeld, kreeg deze verreweg de hoogste beoordeling. En ze zijn kritisch, dus dat wil wat zeggen.

Rabarbercrumblecake

Rabarbertaart

Deze rabarbercrumblecake is heerlijk smeuïg door de toevoeging van yoghurt. Het volkorenmeel maakt de cake heerlijk zacht, de kruimellaag bovenop is juist lekker knapperig

Dit recept is voldoende voor een rabarbercrumblecake van 20 bij 20 cm. Daaruit haal je 16 stukken van 5 bij 5 cm, 25 stukken van 4 bij 4 cm, of natuurlijk zoveel als je wilt afhankelijk van het formaat van de stukken.

Rabarbercrumblecake

Zo maak je 1 rabarbercrumblecake van 20×20 cm (16-25 stukken):

  • Wachttijd: 50 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

    Voor de rabarber

  • 250 gr rabarber
  • 50 gr suiker
  • 2 tl maïzena
  • 1/2 tl gemalen gember
  • 2 tl vanille-extract
  • Voor het cakebeslag

  • 2 eieren
  • 80 gr Griekse yoghurt
  • 50 gr bloem
  • 80 gr volkorenmeel
  • 60 gr suiker
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 85 gr zachte roomboter
  • Voor de crumble

  • 40 gr roomboter
  • 1 el kristalsuiker
  • 3 el bruine suiker
  • 1/4 tl kaneel
  • 30 gr bloem
  • 30 gr volkorenmeel

Zo maak je het

Snijd de rabarber in stukjes van ca. 2 cm lang. Doe ze in een kom met de suiker, maïzena, gember, vanille-extract en een snufje zout en roer om. Zet weg terwijl je het beslag maakt.

Rabarbercake

Verwarm de oven voor op 160 graden. Splits één ei en doe de dooier in de kom. Het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt. Maar daarmee bijvoorbeeld extra knapperige granola. Meng in een grote kom van een mixer de bloem, volkorenmeel, suiker, baking soda, bakpoeder en zout.

Verdeel de zachte boter in stukjes en voeg die toe aan het meelmengsel. Roer om tot dit gelijkmatig verdeeld is. Voeg dan het ei, de eidooier en de yoghurt toe en roer om tot een glad beslag.

Maak dan het kruimelmengsel. Smelt hiervoor de boter in een kommetje. Roer de overige ingrediënten door de gesmolten boter heen. Je krijgt een soort koek, dat hoort.

Rabarbercrumble

Vet een bakvorm van 20×20 cm in met boter of bakspray. Schep het beslag in de bakvorm. Verdeel de stukjes rabarber met hun aanhangende vocht over het beslag in de bakvorm. Verdeel de crumblelaag hier overheen.

Bak de rabarbercrumblecake in 45-50 minuten tot een prikker er droog uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen en stort dan op een bord (met de crumblelaag op het bord). Keer met bord en al om op een afkoelrooster en laat (bijna) helemaal afkoelen. Bestrooi desgewenst met poedersuiker en snijd in blokjes.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 3

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

Laat hier weten wat je er van vindt

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.