Ingelegde rabarber

Ingelegde rabarber

Fris, knisperend en perfect bij paté, vet vlees of vette (gerookte) vis: ingelegde rabarber is zo ongeveer overal lekker bij.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Op de valreep van het seizoen nog een recept voor rabarber? Jazeker, ook al is het seizoen over 3 dagen voorbij, ingelegde rabarber is zó lekker dat ik vind dat je het MOET proeven. En doordat je de rabarber inlegt, kan je er tot ver na het seizoen van genieten.

Ingelegde rabarber

Frisse ingelegde rabarber

Ik was er zelf nooit opgekomen om rabarber in te leggen, maar onlangs gingen mijn man en ik voor het eerst sinds september 2020 uit eten. Dat deden we hier vlak om de hoek, bij Meelfabriek de Zijlstroom. Als voorgerecht at ik daar paté met ingelegde rabarber. Ik was verrast en vond de rabarber heerlijk, dus ik besloot het thuis na te maken.

Rabarber pickles

Die avond was ik te zeer aan het genieten van het feit dat ik uit eten was om met zekerheid te zeggen dat deze hetzelfde smaakt, maar allebei heerlijk fris en knisperig. Perfect bij paté, maar ook heerlijk bij gerookte makreel of zalm.

Ingelegde rabarber

Ingelegde rabarber bij vlees, vis of vega(n)

Maar niet alleen bij vlees of vis is ingelegde rabarber heerlijk: ik at het onlangs ook bij een heerlijke bowl gevuld met bulgur, tuinbonen en artisjokken uit Basque en geroosterde boleten geïnspireerd door Andrea. Daar stak de rabarber verrassend af bij de romige bonen en bij de hartige, aardse paddenstoelen.

Ingelegde rabarber

Ik heb voor dit recept 250 gr rabarber gebruikt. Dat is genoeg voor één grote of twee kleine potten. Natuurlijk kun je het recept ook eenvoudig verdubbelen. In de koelkast blijft de ingelegde rabarber zeker een maand goed.

Zo maak je 1 grote of 2 kleine potten ingelegde rabarber:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 250 gr rabarber
  • 125 ml azijn
  • 250 ml water
  • 2 el suiker
  • 1/4 tl fijn zout
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl mosterdzaad
  • één of twee brandschone potten om de rabarber te bewaren

Zo maak je het

Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukken van ca. 10 cm. Snijd deze stukken in de lengte doormidden, en de helften nog eens doormidden. Snijd er vervolgens kleine blokjes van.

Rabarber inleggen

Verhit ondertussen in een pannetje de azijn met het water, de suiker, het zout, de peperkorrels en het mosterdzaad. Laat het mengsel even goed doorkoken terwijl je rustig roert, zodat de suiker en het zout goed oplossen.

Doe de rabarberstukjes in de brandschonen pot(ten). Giet vervolgens voorzichtig!! het kokende mengsel over de rabarber heen, tot de stukjes net onderstaan.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt