Wie mij al langer volgt, weet dat ik dol ben op quiche. Makkelijk om te maken, eindeloze mogelijkheden om te variëren en echt iedereen vindt ze lekker. Het is trouwens ook een perfecte manier om kinderen groente te laten eten, want taart is taart, en deze quiche met paprika werd zelfs bestempeld tot “pizzataart”, wat onder peuters zo’n beetje de hoogst denkbare eer is.
Zelf quiche maken
Als je écht snel klaar wilt zijn, gebruik dan kant-en-klaar korstdeeg. Liefst wel met roomboter, dus niet de bekende versie van Tante Fanny. Ik neem altijd rollen mee uit Frankrijk die ik in de vriezer leg. Is die voorraad op, dan maak ik korstdeeg volgens dit recept en leg ik daarvan schijven in de vriezer, zodat ik niet elke keer dat ik quiche wil eten eerst quichedeeg moet maken.
Zo maak je 1 quiche met paprika, erwtjes en feta van 28 cm:
- Wachttijd: 25 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- 1 portie korstdeeg
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 100 gr diepvriesdoperwtjes
- 5 eieren
- 100 ml melk
- 60 gr feta
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een taartvorm in of bekleed hem met bakpapier. Als je kant-en-klaar deeg gebruikt, zit er al bakpapier onder, bij zelfgemaakt deeg moet je even kijken wat je het handigst vindt. Leg het korstdeeg in de taartvorm en druk goed aan.
Quiche met paprika maken
Snijd de paprika’s in kleine blokjes, van ongeveer een halve tot een hele centimeter. Echt klein dus! Verdeel de blokjes paprika en de doperwtjes over de bodem van de quiche.
Kluts de eieren los met de melk en zout en peper naar smaak. Giet het eiermengsel voorzichtig over de groente heen. Verkruimel de feta over de quiche en bak de quich in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse salade ernaast, van tomaat bijvoorbeeld, of van sla.
Laat hier weten wat je er van vindt