Quiche met paprika, erwtjes en feta

Quiche met paprika, erwtjes en feta

Deze quiche met paprika, erwtjes en feta is niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk om te maken, en favoriet bij jong en oud.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Wie mij al langer volgt, weet dat ik dol ben op quiche. Makkelijk om te maken, eindeloze mogelijkheden om te variëren en echt iedereen vindt ze lekker. Het is trouwens ook een perfecte manier om kinderen groente te laten eten, want taart is taart, en deze quiche met paprika werd zelfs bestempeld tot “pizzataart”, wat onder peuters zo’n beetje de hoogst denkbare eer is.

Quiche met paprika, erwtjes en feta

Zelf quiche maken

Als je écht snel klaar wilt zijn, gebruik dan kant-en-klaar korstdeeg. Liefst wel met roomboter, dus niet de bekende versie van Tante Fanny. Ik neem altijd rollen mee uit Frankrijk die ik in de vriezer leg. Is die voorraad op, dan maak ik korstdeeg volgens dit recept en leg ik daarvan schijven in de vriezer, zodat ik niet elke keer dat ik quiche wil eten eerst quichedeeg moet maken.

Quiche met paprika, erwtjes en feta

Zo maak je 1 quiche met paprika, erwtjes en feta van 28 cm:

  • Wachttijd: 25 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • 1 portie korstdeeg
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 100 gr diepvriesdoperwtjes
  • 5 eieren
  • 100 ml melk
  • 60 gr feta

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een taartvorm in of bekleed hem met bakpapier. Als je kant-en-klaar deeg gebruikt, zit er al bakpapier onder, bij zelfgemaakt deeg moet je even kijken wat je het handigst vindt. Leg het korstdeeg in de taartvorm en druk goed aan.

Quiche met paprika maken

Snijd de paprika’s in kleine blokjes, van ongeveer een halve tot een hele centimeter. Echt klein dus! Verdeel de blokjes paprika en de doperwtjes over de bodem van de quiche.

Quiche met paprika, erwtjes en feta

Kluts de eieren los met de melk en zout en peper naar smaak. Giet het eiermengsel voorzichtig over de groente heen. Verkruimel de feta over de quiche en bak de quich in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse salade ernaast, van tomaat bijvoorbeeld, of van sla.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3 / 5. Aantal: 4

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt