Het weer mag er dan nog niet helemaal naar zijn, de zomer is er toch echt bijna officieel. En bij zomer horen natuurlijk de allerlekkerste tomaten. Daarmee maak ik misschien wel het allerliefst tomatensalade. Deze versie met munt is heerlijk fris en een beetje zoet, doordat er naast munt en oranjebloesemwater ook limoen, honing, en granaatappelmelasse in gaan. Maak hem af met de lekkerste olijfolie die je hebt, en je hebt een heerlijke salade en een perfect bijgerecht voor iedere zomerse maaltijd. Extra lekker bij alles van de barbecue!
Zomerse tomaten
Zoals alle tomatensalades is deze verreweg het lekkerst wanneer je hem met écht rijpe, écht goede tomaten maakt. Ruiken ze volop naar zoete tomaten, dan zijn ze perfect.
Vegan tomatensalade
Wil je deze salade trouwens vegan maken, vervang dan de honing door maple syrup. Dat is misschien nog wel lekkerder omdat de dressing dan een meer umami randje krijgt!
Zo maak je tomatensalade met munt voor 2 personen:
- Kooktijd: 10 minuten
- 400 gr rijpe tomaten
- 15 gr munt
- 1/2 limoen
- 1 tl honing
- 1 tl granaatappelmelasse
- 1/4 tl oranjebloesemwater
- 3 el extra vierge olijfolie
Zo maak je het
Tomatensalade maken
Was de tomaten en snijd ze in stukjes van ongeveer 2×2 cm. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd de munt in reepjes. Klop van de overige ingrediënten de dressing. Meng alles goed door elkaar en laat een paar minuten staan voor je de salade serveert.
Laat hier weten wat je er van vindt