Hapjes voor oudejaarsavond

Tomatensalade met munt en oranjebloesem

Deze tomatensalade met munt en oranjebloesem is het ultiem bijgerecht voor de zomerr: fris en zoet tegelijk. Ideaal voor bij de barbecue!

Het weer mag er dan nog niet helemaal naar zijn, de zomer is er toch echt bijna officieel. En bij zomer horen natuurlijk de allerlekkerste tomaten. Daarmee maak ik misschien wel het allerliefst tomatensalade. Deze versie met munt is heerlijk fris en een beetje zoet, doordat er naast munt en oranjebloesemwater ook limoen, honing, en granaatappelmelasse in gaan. Maak hem af met de lekkerste olijfolie die je hebt, en je hebt een heerlijke salade en een perfect bijgerecht voor iedere zomerse maaltijd. Extra lekker bij alles van de barbecue!

Tomatensalade met munt

Zomerse tomaten

Zoals alle tomatensalades is deze verreweg het lekkerst wanneer je hem met écht rijpe, écht goede tomaten maakt. Ruiken ze volop naar zoete tomaten, dan zijn ze perfect.

Vegan tomatensalade

Wil je deze salade trouwens vegan maken, vervang dan de honing door maple syrup. Dat is misschien nog wel lekkerder omdat de dressing dan een meer umami randje krijgt!

Zo maak je tomatensalade met munt voor 2 personen:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 400 gr rijpe tomaten
  • 15 gr munt
  • 1/2 limoen
  • 1 tl honing
  • 1 tl granaatappelmelasse
  • 1/4 tl oranjebloesemwater
  • 3 el extra vierge olijfolie

Zo maak je het

Tomatensalade maken

Was de tomaten en snijd ze in stukjes van ongeveer 2×2 cm. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd de munt in reepjes. Klop van de overige ingrediënten de dressing. Meng alles goed door elkaar en laat een paar minuten staan voor je de salade serveert.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt