Quiche met broccoli en paprika

Hier in huis zijn we dol op quiches. Lekker makkelijk, je stopt erin waar je zin in hebt, en klaar. Bovendien is het een perfecte manier om H zo ongeveer álles te laten proberen, want “taart”. Bij deze quiche met broccoli en paprika was dat sowieso geen probleem, want broccoli is zijn favoriete groente en alles wat maar op rode saus lijkt, is ook geliefd.

Quiche met broccoli en paprika

Quiche met rauwe broccoli

Nou zijn mr. Em en ik een stukje kritischer dan H op dit gebied, maar ook wij zijn dol op deze quiche! Ik had nog nooit rauwe broccoli in een quiche gestopt, en ook afwijken van de klassieke combinatie met zalm was even wennen.

Maar wow, wat is dit heerlijk bij elkaar! Intense, rokerige paprika, frisse geitenkaas en aardse broccoli, samen in een knapperig korstje. Wat wil je nog meer? Bovendien extra lekker met een frisse salade ernaast.

Broccoliquiche maken

Je kunt voor deze quiche met broccoli prima korstdeeg van een rol gebruiken. Nog lekkerder is het om zelf korstdeeg te maken volgens dit recept.

Quiche met broccoli en paprika

Ik gebruik voor het bakken tegenwoordig een quichevorm met gaatjes, waardoor het deeg extra krokant wordt. Nodig is dat niet. Het is wel heel handig om een vorm met een losse bodem te gebruiken.

Zo maak je 1 quiche met broccoli en paprika, voor 3-4 personen:

  • Wachttijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • een portie korstdeeg (zelfgemaakt of van een rol)
  • 1 kleine broccoli
  • 3 eieren
  • 3 gegrilde paprika’s uit een pot
  • 50 ml melk
  • 1 tl pimentón
  • 1/2 tl zout
  • 5 zongedroogde tomaten uit een pot
  • 100 gr zachte geitenkaas (zoals Bettine of Président)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het korstdeeg uit als dat nog moet gebeuren, en bekleed de quichevorm ermee.

Quiche met paprika en broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Verdeel deze daarna over de bodem van de quiche.

Doe dan de eieren, gegrilde paprika’s, melk, pimentón, zout, gedroogde tomaten en zwarte peper naar smaak met 35 gram van de geitenkaas in de beker van de staafmixer en pureer tot een vrijwel glad geheel.

Giet het paprikamengsel gelijkmatig over de broccoli, zodat alles goed verdeeld raakt. Verkruimel de rest van de geitenkaas boven de quiche.

Bak de quiche met broccoli en paprika in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 1 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 11 mei 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply