Quiche met broccoli en geitenkaas

Quiche met broccoli en geitenkaas

Een makkelijke hartige taart boordevol groente, dat is deze quiche met broccoli en geitenkaas. Met broccolirijst voor extra gemak.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Wie mij even volgt, weet het: ik houd nogal van quiche. Gelukkig sta ik daarin niet alleen: mijn hele gezin is er dol op. En dat komt goed uit, want quiche is ook een hele handige manier om kinderen lekker veel groente te laten eten. Deze quiche met broccoli en geitenkaas is geen uitzondering, want om hier met zijn vieren genoeg aan te hebben, serveer ik er lekker een tomatensalade naast.

Quiche met broccoli en geitenkaas

Quiche met geitenkaas en broccolirijst

Voor de vulling van de quiche gebruik ik broccolirijst. Ik vond mezelf altijd een luie donder dat ik dat kant en klaar kocht, tót het me opviel dat broccolirijst egaal lichtgroen is. Oftewel: in de fabriek gaan de roosjes de ene zak in, en de rijst de andere. Perfecte restverwerking dus!

Heb je veel ruimte in je vriezer, dan kan je dit natuurlijk ook zelf doen: broccolistronken opsparen en er dan rijst van maken, maar dat vergt helaas een organisatieniveau dat ik vooralsnog niet gehaald heb.

Quiche met broccoli en geitenkaas

Quichedeeg: kopen of zelf maken?

In dat kader: ik heb wél altijd rollen roomboterkorstdeeg uit Frankrijk in de vriezer liggen (vakantie-inkooptip!), maar zelfgemaakt korstdeeg is het allerlekkerst. Geen deeg in huis en geen tijd? Dan is van dat deeg voor hartige taart best een redelijk alternatief.

Zo maak je 1 quiche met broccoli en geitenkaas van 28 cm:

  • Kooktijd: 45 minuten
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 400 gr broccolirijst
  • 1 portie korstdeeg (of 4 velletjes hartigetaartdeeg)
  • 5 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 gr zachte geitenkaas

Zo maak je het

Snipper de ui. Verhit dan de olijfolie in een koekenpan of wok en fruit de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de broccolirijst toe en bak tot deze mooi droog is en wat bruine plekjes begint te krijgen. Voeg flink zout en peper toe.

De broccoli mag behoorlijk hoog op smaak zijn, want er komt nog een eiervulling bij! Laat de broccolivulling even afkoelen.

Makkelijke broccoliquiche met geitenkaas

Bekleed ondertussen een quichevorm (liefst met losse bodem met gaatjes) met bakpapier en rol het deeg erin uit.

Verhit vervolgens de oven voor op 160 graden hete lucht. Klop de eieren in een grote kom los met de melk en de kruiden. Spatel dan de broccoli door het eiermengsel. Schenk het geheel in de deegbodem.

Verdeel ten slotte de geitenkaas over de vulling. Bak de quiche met broccoli in 20-25 minuten goudbruin en knapperig.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt