Pompoen met feta uit de oven

Deze pompoen met feta uit de oven is in het pompoenseizoen echt een standaardgerecht in mijn keuken. Het is altijd lekker, altijd verwarmend en bovendien ontzettend makkelijk, je moet alleen even wachten terwijl de pompoen in de oven staat.

Pompoen met feta uit de oven

Voor mij is pompoen de ultiem herfstgroente. Ik maak er altijd van alles mee, van risotto tot soep en van salade tot curry.

Pompoen met feta

De pompoen wordt door de hoge temperatuur in de oven niet alleen botermals, maar krijgt ook crispy randjes. De feta smelt, een deel ervan wordt bruin en krokant en de rest smelt heerlijk door de pompoen heen. Door de pittige smaakmakers, is het gerecht zowel zoet en zacht, als pittig, hartig en crunchy. Dit is een complete maaltijd voor 2 personen. Mocht je er nog iets naast willen, dan is een groene salade er heerlijk bij, maar een biefstukje ook!

Wachttijd: 40 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor pompoen met feta uit de oven voor 2 personen:

  • 1 (fles)pompoen, ca. 500 gr vruchtvlees
  • 1 rode peper, naar believen met of zonder zaadjes
  • 2 cm verse gember (dit kun je weglaten als je niet van gember houdt)
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gr feta
  • Verse platte peterselie of koriander naar smaak

Pompoen uit de oven

Verwarm de oven voor op 220 graden, liefst op heteluchtstand. Snijd de pompoen in grote stukken, schil deze en snijd er blokjes van van ca. 2×2 cm. Maak de rode peper, de gember en de knoflook samen fijn. Dit gaat het snelst in het molentje van de staafmixer, maar het kan natuurlijk ook in de vijzel of met een mes.

Pompoen met feta uit de oven

Pittige pompoen

Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe het rodepepermengsel erbij, strooi er 1/4 tl zout over (de feta is ook zout, dus vooral niet te veel) en besprenkel het geheel ten slotte met 2 el milde olijfolie. Hussel nu alles met je handen of met een pollepel goed door elkaar. Haal de plaat dan uit de oven, verkruimel de feta erboven en schep alles goed om.

Pompoen bakken

Schuif de bakplaat in de oven en bak gedurende 35-40 minuten, of tot zowel de pompoen als de feta bruine plekjes beginnen te vertonen. Verdeel over twee borden en bestrooi eventueel met wat gehakte peterselie of koriander.

Pompoen met feta uit de oven

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *