Pompoen met feta uit de oven

Pompoen met feta uit de oven

Deze pompoen met feta is heerlijk zoet, pittig en hartig tegelijk. Netto 10 minuten keukentijd, de rest is wachten terwijl de pompoen bakt.

UPDATE: Schrik niet, deze kaskraker heb ik in 2021 voorzien van nieuwe foto’s! Nog altijd even lekker, en dat zie je nu ook terug op de foto’s

Pompoen met feta uit de oven

Deze pompoen met feta uit de oven is in het pompoenseizoen echt een standaardgerecht in mijn keuken. Het is altijd lekker, altijd verwarmend en bovendien ontzettend makkelijk, je moet alleen even wachten terwijl de pompoen in de oven staat.

Voor mij is pompoen de ultiem herfstgroente. Ik maak er altijd van alles mee, van risotto tot soep en van salade tot curry.

Pompoen met feta uit de oven

Pompoen met feta

De pompoen wordt door de hoge temperatuur in de oven niet alleen botermals, maar krijgt ook crispy randjes. De feta smelt, een deel ervan wordt bruin en krokant en de rest smelt heerlijk door de pompoen heen. Door de pittige smaakmakers, is het gerecht zowel zoet en zacht, als pittig, hartig en crunchy. Dit is een complete maaltijd voor 2 personen. Mocht je er nog iets naast willen, dan is een groene salade er heerlijk bij, maar een biefstukje ook!

Pompoen met feta uit de oven

Zo maak je pompoen met feta uit de oven voor 2 personen:

  • Wachttijd: 40 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 1 (fles)pompoen, ca. 500 gr vruchtvlees
  • 1 rode peper, naar believen met of zonder zaadjes
  • 2 cm verse gember (dit kun je weglaten als je niet van gember houdt)
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gr feta
  • Verse platte peterselie of koriander naar smaak

Zo maak je het

Pompoen uit de oven

Verwarm de oven voor op 220 graden, liefst op heteluchtstand. Snijd de pompoen in grote stukken, schil deze en snijd er blokjes van van ca. 2×2 cm. Maak de rode peper, de gember en de knoflook samen fijn. Dit gaat het snelst in het molentje van de staafmixer, maar het kan natuurlijk ook in de vijzel of met een mes.

Pittige pompoen

Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe het rodepepermengsel erbij, strooi er 1/4 tl zout over (de feta is ook zout, dus vooral niet te veel) en besprenkel het geheel ten slotte met 2 el milde olijfolie. Hussel nu alles met je handen of met een pollepel goed door elkaar. Haal de plaat dan uit de oven, verkruimel de feta erboven en schep alles goed om.

Pompoen bakken

Schuif de bakplaat in de oven en bak gedurende 35-40 minuten, of tot zowel de pompoen als de feta bruine plekjes beginnen te vertonen. Verdeel over twee borden en bestrooi eventueel met wat gehakte peterselie of koriander.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.8 / 5. Aantal: 18

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Reacties

  1. Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

Laat hier weten wat je er van vindt

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.