Gevulde aubergines met bulgur en paprika

Nieuwtje: vanaf komend weekend een half jaar Em’s Real Food vanuit Luxemburg, waar ik (helaas zonder mr. Em) een half jaartje ga expatten. Dus binnenkort foto’s vanuit een andere keuken, en vermoedelijk ook iets ander eten, aangezien de warme lunch in Luxemburg de standaard is. Then again, ik zal met het oog op mr. Em ook regelmatig in Nederland te vinden zijn, dus ook al is mijn keukentje in Luxemburg erg klein, ik kan nog regelmatig thuis-thuis koken. Uiteraard blijf ik mijn culinaire avonturen hier vertellen!

Gevulde aubergines met bulgur en paprika

Gevulde aubergine

Maar nu eerst gevulde aubergine met bulgur en paprika voor twee. Ik vul mijn aubergines altijd met de binnenkant van de aubergine, paprika en een fijn graan. Vroeger gebruikte ik meestal couscous, maar in het kader van gezond eten kies ik tegenwoordig voor bulgur, wat al etend nog het meest op volkoren couscous lijkt.

Zo maak je gevulde aubergines met bulgur en paprika voor twee personen:

  • Kooktijd: 45 minuten
  • 2 aubergines
  • 100 gr bulgur (of bijvoorbeeld couscous of quinoa)
  • 1 paprika (kleur naar keuze), in kleine stukjes
  • 6 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
  • 20 groene olijven, fijngehakt
  • 1 bouillonblokje
  • 1/2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • een handje diepvriesdoperwten
  • 2 el paneermeel

Zo maak je het

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar doe daarbij het bouillonblokje in het kookwater. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden. Laat het steeltje eraan zitten!

Aubergine met bulgur

Hol de aubergine uit, maar laat nog ongeveer een halve centimeter vruchtvlees aan de schil zitten. Snijd het auberginevruchtvlees in kleine blokjes. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineblokjes daarin een minuut of 7, tot ze wat zachter zijn. Doe de aubergineblokjes in een schaal.

Verwarm nogmaals een scheut olie in de koekenpan en fruit daarin de knoflook heel zachtjes, totdat de knoflook licht begint te kleuren. Voeg dan de paprikablokjes toe en bak ze tot ze een beetje kleur beginnen te krijgen. Doe de paprika en knoflook bij de aubergine in de schaal.

Gevulde aubergines met bulgur en paprika

Voeg vervolgens de tomaten, olijven, uitgelekt bulgur, Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak toe. Leg de auberginehelften in een ovenschaal en vul die met het bulgurmengsel. Bestrooi met het paneermeel. Besprenkel met een kwart el olijfolie per helft en bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 27 november 2013

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply