Gevulde aubergines met couscous en feta

UPDATE: het recept voor deze gevulde aubergines heeft in 2020 een flinke facelift gekregen, met zowel nieuwe foto’s als een aangepaste receptuur. Mocht je dus iets nieuws zien, dan klopt dat!

Gevulde aubergines met couscous en feta

Gevulde aubergines

Maar nu gauw verder met de gevulde aubergines met couscous en feta. Ik vul mijn aubergines altijd met de binnenkant van de aubergine, paprika en couscous. Met olijven, feta en verse kruiden zorgt dit voor een explosie aan smaken en texturen!

Vegan aubergines en courgettes

Geen fan van aubergine? Geen nood, met couscous kun je ook courgettes vullen. Dat recept is bovendien vegan. Wil je de gevulde aubergines vegan maken, vervang dan de feta door 50 gr zongedroogde tomaten.

Gevulde aubergines met couscous en feta

Zo maak je gevulde aubergines voor 2 personen:

  • Kooktijd: 45 minuten
  • 2 aubergines
  • 100 gr couscous
  • 1/2 tl gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 40 gr zwarte olijven
  • 75 gr feta
  • een flinke hand verse kruiden, zoals munt, platte peterselie en/of koriander

Zo maak je het

Doe de couscous in een kom met de gedroogde kruiden, zout en peper naar smaak en 1 el extra vierge olijfolie. Giet er 175 ml kokend water bij. Was de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden. Laat het steeltje eraan zitten!

Aubergine met couscous

Hol met een lepel de aubergines uit, maar laat nog ongeveer een halve centimeter vruchtvlees aan de schil zitten. Doe de auberginehelften in een ovenschaal en zet deze in de voorverwarmende oven.

Aubergines uit de oven

Snijd het auberginevruchtvlees in kleine blokjes. Zitten er veel pitjes in het vruchtvlees uit het dikke deel van de aubergines, gooi dit vruchtvlees dan weg. Je houdt sowieso genoeg vulling over. Snijd ook de paprika in kleine blokjes, en snijd plakjes van de knoflook. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineblokjes, de paprika en de knoflook daarin een minuut of 7, tot ze wat zachter zijn.

Aubergine met feta en olijven

Hak ondertussen de olijven en de verse kruiden grof. Stort wanneer de aubergine en paprika gebakken zijn de couscous, de olijven en het grootste deel van de verse kruiden erbij in de pan. Verkruimel de feta boven de pan en schep alles goed om.

Gebakken aubergine

Haal de ovenschaal uit de oven en vul de auberginehelften met het couscousmengsel. Schep de vulling die je overhoudt rondom de auberginehelften.

Besprenkel de gevulde aubergines met 1 el olijfolie en bak ze gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi de gevulde aubergines voor het serveren met de achtergehouden verse kruiden.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 27 november 2013

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply