Het viel nog niet mee om een gerecht uit De makkelijke Franse keuken voor de site uit te kiezen. Mijn absolute favorieten tot nu toe waren de tartines met radijs, maar omdat radijs in dit seizoen niet best is, koos ik voor iets anders: pommes soufflées met laurier.

Ovenaardappels met laurier
Hiervoor heb je verse of bevroren laurierbladeren nodig. Ik heb een enorme struik laurier in de tuin staan, dus voor mij is dat jaarrond makkelijk.
Pommes soufflées met verse laurier
Heb jij dat niet, probeer dan via iemand anders aan verse laurier te komen, of ga op zoek naar bevroren laurier. Let trouwens wel op: je moet wel échte laurier (laurus nobilis) hebben, laurierkers (prunus laurocerasus), die is giftig!

Pommes soufflées zonder laurie
Geen succes? Maak dan deze heerlijke ovenaardappels gewoon zonder laurier: ook heerlijk. Dan hoef je de aardappels overigens niet te kerven.
Wil je meer Franse recepten van Karin? Het boek is onder meer te koop bij bol.com (gesponsorde link).
Liever extra krokante aardappels? Maak dan eens deze smashed potatoes. Of kies voor mijn supersimpele perfecte ovenaardappels!
Zo maak je pommes soufflées au laurier voor 2 personen:
- Wachttijd: 30 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- 4 niet al te grote kruimige aardappels (ca. 350 gr)
- 1,5 el extra vierge olijfolie
- 8 verse of bevroren laurierblaadjes
- 1 tl grof zeezout of fleur de sle
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappels grondig (schillen hoeft niet), droog af en snijd ze in de lengte doormidden.
Kerf een snee in het midden van elk snijvlak. Doe de aardappels dan in een kom met de olijfolie en hussel ze met de hand (!) goed om, tot de aardappels rondom bedekt zijn met een laagje olie.
Steek in de kerf in elke helft een blaadje laurier. Leg de aardappels met het laurierblad naar boven in een ovenschaal of op een bakplaat. Bestrooi ze met zout.
Rooster de aardappels ongeveer 30 minuten tot ze gaar, bruin en licht gesouffleerd zijn (lees: blaasjes hebben).
Laat hier weten wat je er van vindt