Pastinaaksoep met appel en tomaat

Pastinaaksoep met appel en tomaat

Sinterklaas 2024Sinterklaas 2024

Een superromige, vegan pastinaaksoep met heerlijke smaakmakers. Een makkie om te maken en ik ben nog niemand tegengekomen die hem niet lekker vindt.

Sterker nog: mijn man houdt niet van pastinaak. Mijn kinderen trouwens ook niet. Deze soep daarentegen lusten ze allemaal, terwijl hij wel óók echt naar pastinaak smaakt.

Kies voor de appel trouwens liefst een zoete variant. Ik gebruik het liefst Jonagored van onze adoptieboom, maar Jonagold of Elstar werken ook.

Soep van geroosterde pastinaak

Doordat je de pastinaak, appel én tomaat roostert in de oven en daarna pureert is het dit recept weinig werk, en doordat je er pompoenpitten aan toevoegt, heeft de soep een lekkere bite.

Wil je nog meer bite, dan kan ik halloumicroutons aanraden. Ik kwam ze tegen in All-day goodness en ze zijn waanzinnig lekker in deze soep. Romige tahinsaus is trouwens ook heerlijk over deze soep, en bovendien ook vegan!

Zo maak je pastinaaksoep met appel voor 2-3 personen:

  • Kooktijd: 45 minuten
  • 4 pastinaken – 600 gr schoon gewicht
  • 2 appels
  • 3 tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el persillade of Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomatenpulp of tomaatblokjes (400 gr)
  • 700 ml kokend water
  • 1 groentebouillonblokje
  • om te garneren: olijfolie, pompoenpitten en/of halloumi

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de pastinaken en snijd ze in grove stukken. Snijd de dikke delen in de lengte één of meerdere keren doormidden, zodat die even dik zijn als de dunne delen.

Pastinaaksoep maken

Snijd de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd ook de tomaten in kwarten. Leg de stukken pastinaak, appel en tomaat op de bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Strooi dan de kruiden, plus zout en peper naar smaak erover.

Rooster ze in ca. 30 minuten gaar, met donkerbruine randjes. Stort alles in een blender of kookpan. Voeg de tomatenpulp, het water en het bouillonblokje toe en pureer tot een gladde soep.

Garneer met pompoenpitten, olijfolie, (halloumi)croutons of tahinsaus.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Sinterklaas 2024Sinterklaas 2024

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt