Mexicaanse traybake met maïs en zoete aardappel

Deze Mexicaanse traybake met maïs en zoete aardappel is weer zo’n typisch gevalletje waarin het geheel meer is dan de som der delen. Ik had zoete aardappel over, ik had trek in Mexicaans, en ik wilde graag iets makkelijks maken.

Mexicaanse traybake met maïs en zoete aardappel

Nou is er sowieso weinig makkelijker dan een traybake, en zoete aardappel komt uit Zuid-Amerika, dus met wat Mexicaanse ingrediënten zette in een handomdraai een Mexicaanse traybake mét snelle guacamole op tafel.

De laatste tijd ben ik enorm fan van de traybake, zeker op dagen dat ik thuis werk of met H thuis ben. Even wat snijden, alles op de bakplaat leggen en je hebt er geen omkijken meer naar. Net zo lekker met spruitjes of broccoli!

Mexicaanse traybake met maïs en zoete aardappel

Wachttijd: 35 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten voor Mexicaanse traybake met maïs en zoete aardappel voor 2 personen:

  • 400 gr zoete aardappels
  • 200 gr runderbraadworstjes
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gr snoeptomaatjes
  • 1 pot maïskorrels (nettogewicht 230 gr), afgspoeld en uitgelekt
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl chipotlepoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/4 tl fijn zout
  • 1/2 tl uienpoeder

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...


Traybake met maïs en zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht of 220 regulier. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van ca. 3 cm rondom. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de braadworstjes in stukjes van ca. 3 cm lang en leg ze ook op de bakplaat.

Mexicaanse traybake

Pel de knoflook en snijd elke teen in 2 of 3 niet te kleine stukjes. Verdeel de knoflook over de bakplaat. Leg ook de tomaatjes en de maïskorrels erbij.

Meng in een kommetje de olie, het chipotlepoeder, de komijn, het zout en het uienpoeder. Verdeel het mengsel over de bakplaat en schep alles goed om. Bak de Mexicaanse traybake gedurende 40 minuten.

Snelle guacamole

Maak ondertussen de snelle guacamole. Hak hiervoor de koriander grof. Prak de avocado in een kommetje met het sap van aan halve limoen en de koriander. Proef en maak op smaak met zout en chilivlokken naar smaak. Voeg als je wilt nog meer limoensap toe.

Serveer de Mexicaanse traybake met de snelle guacamole. Extra lekker met nacho’s erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.